Sommerlig kyllinggryte - "Alt i et gryte" med søtpotet
Dette er en deilig og smaksrik kyllinggryte.
Ingredienser
- 1 stk kylling
- 3 stk søtpoteter
- 3 stk gulrøtter
- 1 stk gul løk
- 1 stk rødløk
- 2 ss brunt sukker
- 2 stk røde chilli
- 1 stk ingefær
- 2 stk hele kinahvitløk
- 2 bokser kokosmelk
- 1 stk lime
Jeg kjøper nesten alltid hele kylling. Da får du bedre kvalitet til en bedre pris og i tillegg en langt bedre kraft enn det du kan kjøpe. Denne gryta er veldig praktisk og kan gjøres i stand tidlig på dagen eller perfekt hvis du skal ha en gryte klar. Den har en eksotisk smak av kokosmelk , ingefær og chili. Når du lager kraften selv blir dette en fantastisk god hverdagsmiddag.
Steg 1
Start med å dele opp kyllingen. I dette innlegget viser jeg grundig hvordan du gjør det Hel Kylling .???
Steg 2
Finn frem en kjele og legg i litt nøytral olje. Varm opp til oljen begynner å ryke. Del opp kyllingen og legg skroget i den varme oljen.
Steg 3
Stek til den får en gylden farge. Legg i 1 løk, 2 gulrot og hvitløk. Noen hele pepper og corianderfrø. Nå skal du lage en god kraft. Stek i noen minutter før du heller på kaldt vann til det dekker kyllingen .
Steg 4
La småputre i ca 1 time. Plukk og kyllingskroget og kjør resten glatt med en stavmikser.
Sil av så du får en helt glatt masse.
Steg 5
Finhakk ingefær, chili, hvitløk og rødløk og legg i kjelen. Stek til løken blir myk. Legg i 2 ss med brunt smør og rør rundt. Hell i kraften fra kyllingen. Hell i kokosmelken og kok opp. Skru ned varmen så det så vidt koker.
Steg 6
Legg i søtpotet, gulrot og kyllingbrystene i små biter. La trekke i ca 30 minutter. Tilsett limesaften. Smak til med litt soya, salt og pepper.
Steg 7
Denne retten kan fint holdes varm lenge før servering. Pynt gjerne med litt urter og frisk chili. Nyt en deilig kyllinggryte som varmer og gleder magen :-) Lykke til.