![](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=52ce449a665b1981e3f1949321226b5e 700w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9a19b5e61e8a8f07c624dadc6f8d4275 800w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=dc4948f8cbda9bbb33d45c4a4d12cacb 900w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=326819d41931e988fc8136bcf9825dc3 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=7eb2ed32ba768ef265553893f165dff8 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=82275b3381728be7ea48380f34f9eb84 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=12b157c3efcb9b1f096b583a9ebe481a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=3d5819c5be32741b219181c69aeba89f 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d0381d90333f0bbe35e8474f6dad0a37 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ce182cdf08542cdd4ea7a4fde68266f7 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=d4084291cd6666f007eeb3e4c475759e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=57046949b5d71fa7c361eea8e24873e2 1800w)
Sommerlig kyllinggryte - "Alt i et gryte" med søtpotet
Dette er en deilig og smaksrik kyllinggryte.
Ingredienser
- 1 stk kylling
- 3 stk søtpoteter
- 3 stk gulrøtter
- 1 stk gul løk
- 1 stk rødløk
- 2 ss brunt sukker
- 2 stk røde chilli
- 1 stk ingefær
- 2 stk hele kinahvitløk
- 2 bokser kokosmelk
- 1 stk lime
Jeg kjøper nesten alltid hele kylling. Da får du bedre kvalitet til en bedre pris og i tillegg en langt bedre kraft enn det du kan kjøpe. Denne gryta er veldig praktisk og kan gjøres i stand tidlig på dagen eller perfekt hvis du skal ha en gryte klar. Den har en eksotisk smak av kokosmelk , ingefær og chili. Når du lager kraften selv blir dette en fantastisk god hverdagsmiddag.
![Kyllingsuppe 9](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bcd022ba1c946d4e87369b3c1fe0dd1c)
Steg 1
Start med å dele opp kyllingen. I dette innlegget viser jeg grundig hvordan du gjør det Hel Kylling .???
![Kyllingsuppe 8](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d7e72dbfa61009a43221e6e8186d2d55)
Steg 2
Finn frem en kjele og legg i litt nøytral olje. Varm opp til oljen begynner å ryke. Del opp kyllingen og legg skroget i den varme oljen.
![Kyllingsuppe 7](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=29ab1da6a6ed9821b9c5faf697cac2b3)
Steg 3
Stek til den får en gylden farge. Legg i 1 løk, 2 gulrot og hvitløk. Noen hele pepper og corianderfrø. Nå skal du lage en god kraft. Stek i noen minutter før du heller på kaldt vann til det dekker kyllingen .
![Kyllingsuppe 6](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7cf88dc5a2a2af24dbbc164bc6de7121)
Steg 4
La småputre i ca 1 time. Plukk og kyllingskroget og kjør resten glatt med en stavmikser.
Sil av så du får en helt glatt masse.
![Kyllingsuppe 4](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e6c4ff357d1495891fe6a08a16a469d1)
Steg 5
Finhakk ingefær, chili, hvitløk og rødløk og legg i kjelen. Stek til løken blir myk. Legg i 2 ss med brunt smør og rør rundt. Hell i kraften fra kyllingen. Hell i kokosmelken og kok opp. Skru ned varmen så det så vidt koker.
![Kyllingsuppe 5](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b1ba21d276ec039fdfbdb992e191ef50)
Steg 6
Legg i søtpotet, gulrot og kyllingbrystene i små biter. La trekke i ca 30 minutter. Tilsett limesaften. Smak til med litt soya, salt og pepper.
![Kyllingsuppe 3](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=51901f9590bfae4bb682625da887407e)
![Kyllingsuppe 2](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=35113ea40101c0ff555498c2936b13a8)
Steg 7
Denne retten kan fint holdes varm lenge før servering. Pynt gjerne med litt urter og frisk chili. Nyt en deilig kyllinggryte som varmer og gleder magen :-) Lykke til.
![Kyllingsuppe 1](https://gladkokken.imgix.net/Kyllingsuppe-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7363e4c60bb68e05e6756a16715cd057)