Entrecôte Café de Paris - Perfekt biff med pommes frites og nydelig saus

Dette her er farlig godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk Entrecôte
  • 4 porsjoner Pommes frites
  • 1 stk Café de Paris saus
Ingredienser

Når du får en perfekt biff med sprø pommes frites og en nydelig saus er jeg i himmelen. Nytes gjerne sammen med en god rødvin og venner. Dette er fransk bistromat på sitt beste. Få gode ingredienser i perfekt harmoni. Denne retten gjør med glad!

Entrecote cafe de paris

Steg 1

Denne retten har egentlig bare 3 elementer og derfor gjør jeg mitt aller beste for at alle 3 er så gode som mulig. Jeg kjøper kjøtt av god kvalitet og krydrer rikelig med salt og pepper før det skal stekes/grilles. Pass på temperaturen når du lager entrecôte. Jeg bruker høy varme først for å gi en flott stekeskorpe før jeg skrur ned varmen og lar kjernetemperaturen komme opp til 56 grader. Det er også viktig å la kjøttet hvile i 10 minutter.

Entrecote cafe de paris 2
Entrecote cafe de paris 3
Entrecote cafe de paris 4

Steg 2

Sausen er litt vanskelig å lage, men når du først får denne til er resultatet utrolig godt! Jeg linker derfor rett til oppskrift på sausen hvor du kan få gode tips og se video av hvordan jeg lager sausen. Café de Paris entrecôte saus - Den berømte franske sausen!

Entrecote sauce 7

Steg 3

Å lagge pommes frites kan gjøres på flere måter! Jeg er veldig glad i metoden hvor den kokes forsiktig først før den blir fritert 2 ganger etterpå. Først på 160 grader og deretter på 190 grader. Du kan også kjøpe ferdig pommes frites og fritere eller varme i ovnen. Her er link til mine hjemmelagde pommes frites Pommes Frites - Sånn blir de perfekte!

Pommes front

Steg 4

Nå er det bare å skjære kjøttet opp i skiver og legge på en tallerken sammen med sprø pommes frites. Avslutt med å helle over litt av den gode entrecôte sausen. Under kan du se en video av denne retten.

Entrecote cafe de paris 6