Familiegryte med pølser og grønnsaker - enkel og rask hverdagsmat!
Dette er er en sunn og veldig rask hverdagsmiddag. Her viser jeg deg noen smarte triks for å lage denne retten veldig raskt.
Ingredienser
- 1 pakke kjøttpølser
- 400 gram fullkornspasta
- 4 stk gulrot
- 1 stk søtpaprika
- 1 boks hermetiske tomater
- 3 ss rød pesto
- 1 dl kremfløte
- 2 ts sukker
- 1 ts tørket oregano
- 0,5 stk sitronsaft
- fersk basilikum
- salt og pepper
Jeg pleier å være litt varsom med å fortelle hvor lang tid du bruker på en rett da dette er ganske individuelt. Jeg bruker under 15 minutter fra jeg starter til denne middagen til den står ferdig på bordet. Uansett er det en rask og god middag med god smak og mye grønnsaker. Perfekt for barnefamilier! Hvis det skulle bli noen rester så passer denne retten ypperlig i matpakke til dagen etter.
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele, en liten kjele og en stekepanne. Hell vann i den store kjelen og tilsett litt salt.
Steg 2
Kok opp vannet i den store kjelen. Varm opp stekepanna og den lille kjelen også. I den lille kjelen tilsetter du hermetiske tomater, rød pesto, krydder og fløte.
Steg 3
Bland sammen sausen og la den småkoke frem til pastaen er ferdig. Smak til sausen med sitron, salt og pepper. Skrell gulrøtter og del gulrøtter og pølsene i skiver.
Steg 4
Legg pasta og gulrøtter samtidig i vannet i den store kjelen. la koke til pastaen er passe myk. Dette tar fra 7-10 minutter litt avhengig av typen pasta.
Steg 5
Del pølsene opp i skiver og stek til gylden brune. Legg i paprika når det er 2 minutter igjen.
Steg 6
Nå er det klart for å sette sammen middagen. Hell av pastavannet så du har pastaskruer og gulrøtter igjen i kjelen. Hell sausen over i pastakjelen og rør rundt.
Steg 7
Tilsett de stekte pølsene og paprikaen i samme kjele og bland sammen. Pynt gjerne med litt fersk basilikum. Nå er middagen klar til servering. Perfekt for en hektisk hverdag! Lykke til.