Fennikel og løksuppe - Toppet med sprøstekt parmaskinke

En varmende og velsmakende suppe!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk fenikkel
  • 1 ts sukker
  • 3 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 8 skiver parmaskinke
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • 1 liter kalv/kylling fond
  • 3 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • fersk basilikum
Ingredienser
DSC 0310

Steg 1

Skrell løken og skjær i tynne skiver. Ta av bunnen og toppen på fennikelen og del i to. (spar på de fine grønne tuppene til fennikelen for pynt) Skjær deretter opp i tynne skiver som løken. Rens hvitløksfeddene og legg i formen sammen med resten. Hell over godt med olivenolje. Ta på salt, pepper, litt basilikum og sukker og bland godt sammen med hendene.

DSC 0313

Steg 2

Dekk til med lokk eller folie og sett i en forvarmet ovn på 200 grader. La stå i ovnen 1 time.

DSC 0316

Steg 3

I løpet av tiden formen står i ovnen steker jeg skivene av parmaskinke i en stekepanne. Stek til den krymper og begynner å bli sprø. Legg over på en tallerken med tørkepapir under.

DSC 0328

Steg 4

Når fennikel og løken er ferdig i ovnen så ta ut formen og ta av folien. Hell alt innholdet over i en kjele.

DSC 0337

Steg 5

Mål opp kalvefond og kremfløte og hell i kjelen sammen med løk og fennikelbladningen. La koke i 10 minutter og kjør helt glatt med en stavmikser eller blender.

DSC 0343

Steg 6

Smak til sausen med litt salt om nødvendig. (Husk at stekt parmaskinke er ganske salt) Hell suppen i en skål og topp med skiver av parmaskinke. Det er veldig godt med litt nykvernet pepper og olivenolje. Jeg hadde også på litt urteolje som pynt, men det er ikke nødvendig. Avslutt med de fine grønne tuppene til fennikelen og nyt en veldig god suppe!

DSC 0353