![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f5b869d4f29a4602b7ddb973dca2f31a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=32f10cf434bc1b8e34ed13d8c16085c3 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=424016efdf367633f68c30bde00c0e43 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8faef0fecc911fb97219fd61de926598 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=77c70caea90c76d731978e0540942680 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=77a32b40dbe62e12dd6b3f77da7f4030 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b182dda4bc365c884f3b25c7bc9d4e20 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=679ecaddc748b5f6506535aa49ffaf6a 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=967fe9627c6babb08acb5f496e850703 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6abc9fa43769cd276d40133ef8501646 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f44934c239104dcfc182bf5646f52cbc 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_151825.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=80a7e90b8554b16bca125be0c7c26c4d 1800w)
Fennikel og løksuppe - Toppet med sprøstekt parmaskinke
En varmende og velsmakende suppe!
Ingredienser
- 3 stk fenikkel
- 1 ts sukker
- 3 stk løk
- 6 fedd hvitløk
- 8 skiver parmaskinke
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 1 liter kalv/kylling fond
- 3 dl kremfløte
- salt og pepper
- fersk basilikum
![DSC 0310](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0310_200324_154046.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9183e0c618043cf5219e995da38a8229)
Steg 1
Skrell løken og skjær i tynne skiver. Ta av bunnen og toppen på fennikelen og del i to. (spar på de fine grønne tuppene til fennikelen for pynt) Skjær deretter opp i tynne skiver som løken. Rens hvitløksfeddene og legg i formen sammen med resten. Hell over godt med olivenolje. Ta på salt, pepper, litt basilikum og sukker og bland godt sammen med hendene.
![DSC 0313](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0313.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=576d7d39ffd2c90132eaaaf47fa842fa)
Steg 2
Dekk til med lokk eller folie og sett i en forvarmet ovn på 200 grader. La stå i ovnen 1 time.
![DSC 0316](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0316_200324_154308.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d216a7c629371121a2c3fbbfe42b1a83)
Steg 3
I løpet av tiden formen står i ovnen steker jeg skivene av parmaskinke i en stekepanne. Stek til den krymper og begynner å bli sprø. Legg over på en tallerken med tørkepapir under.
![DSC 0328](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0328_200324_154414.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=27f2f8b553e8e36fcbbab72c2e1df967)
Steg 4
Når fennikel og løken er ferdig i ovnen så ta ut formen og ta av folien. Hell alt innholdet over i en kjele.
![DSC 0337](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0337.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=acb1e38e63988c7848ce54b935f0f8e5)
Steg 5
Mål opp kalvefond og kremfløte og hell i kjelen sammen med løk og fennikelbladningen. La koke i 10 minutter og kjør helt glatt med en stavmikser eller blender.
![DSC 0343](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0343_200324_154658.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cc9c81fde411e4011ce48297e6345224)
Steg 6
Smak til sausen med litt salt om nødvendig. (Husk at stekt parmaskinke er ganske salt) Hell suppen i en skål og topp med skiver av parmaskinke. Det er veldig godt med litt nykvernet pepper og olivenolje. Jeg hadde også på litt urteolje som pynt, men det er ikke nødvendig. Avslutt med de fine grønne tuppene til fennikelen og nyt en veldig god suppe!
![DSC 0353](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353_200324_154842.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=687b55a202f56b21d1ac7d7eed7b681f)