Fennikel og løksuppe - Toppet med sprøstekt parmaskinke
En varmende og velsmakende suppe!
Ingredienser
- 3 stk fenikkel
- 1 ts sukker
- 3 stk løk
- 6 fedd hvitløk
- 8 skiver parmaskinke
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 1 liter kalv/kylling fond
- 3 dl kremfløte
- salt og pepper
- fersk basilikum
Steg 1
Skrell løken og skjær i tynne skiver. Ta av bunnen og toppen på fennikelen og del i to. (spar på de fine grønne tuppene til fennikelen for pynt) Skjær deretter opp i tynne skiver som løken. Rens hvitløksfeddene og legg i formen sammen med resten. Hell over godt med olivenolje. Ta på salt, pepper, litt basilikum og sukker og bland godt sammen med hendene.
Steg 2
Dekk til med lokk eller folie og sett i en forvarmet ovn på 200 grader. La stå i ovnen 1 time.
Steg 3
I løpet av tiden formen står i ovnen steker jeg skivene av parmaskinke i en stekepanne. Stek til den krymper og begynner å bli sprø. Legg over på en tallerken med tørkepapir under.
Steg 4
Når fennikel og løken er ferdig i ovnen så ta ut formen og ta av folien. Hell alt innholdet over i en kjele.
Steg 5
Mål opp kalvefond og kremfløte og hell i kjelen sammen med løk og fennikelbladningen. La koke i 10 minutter og kjør helt glatt med en stavmikser eller blender.
Steg 6
Smak til sausen med litt salt om nødvendig. (Husk at stekt parmaskinke er ganske salt) Hell suppen i en skål og topp med skiver av parmaskinke. Det er veldig godt med litt nykvernet pepper og olivenolje. Jeg hadde også på litt urteolje som pynt, men det er ikke nødvendig. Avslutt med de fine grønne tuppene til fennikelen og nyt en veldig god suppe!