![](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=314c5e7be7f896126a816cc817d4d0f6 700w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=3ccf4fb84f0ee172129488637bd966ac 800w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=0929246869ec7fef6c2770093027d65e 900w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=a3faea977bef42ce75a127bdff1538fb 1000w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=63b6a587353e4191fe9b267f1b304995 1100w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=7f79cddeee1a1fdb13d6ff7e3eda1e2e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b19792bee8bfd1c5f70a87a1c1088d3e 1300w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d484a64839a91bd2ae74e6a05183b1e8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=fa20f7aa08395123409e7c3a9272390a 1500w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=e6ed74e595a8327584c8e06ad36ea226 1600w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ab016b41c1ea7e4fbec4f0940d187cd3 1700w, https://gladkokken.imgix.net/flatbread-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=6e7f3f7a6492f1c91d0c18d3ac952974 1800w)
Flatbread Pizza - Enkel og veldig god hverdagspizza!
Denne Pizzatrenden har blitt veldig populær.
Ingredienser
Flatbread pizzabunn
- 450 gram pizzamel
- 1 ss tørket oregano
- 3 dl lettmelk
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ss smør
- 0,5 packet tørrgjær
Topping
- 5 ss pizzasaus
- 150 gram revet ost
- valgfri topping
Min første Flatbread pizza fikk jeg servert i Las Vegas for et par år siden. Det var utrolig godt og likner selvfølgelig på en pizza. Bunnen er litt annerledes og passer perfekt på hverdager da bunnen krever lite elting og hevetid. Resultatet er en deilig flatbread pizza med myk og sprø bunn. Du velger selv den toppingen du liker best og jeg lager gjerne noen ekstra bunner som jeg halvsteker og fryser for en enda raskere middag en annen dag. Her skal jeg vise deg hvordan du lager disse herlighetene. Start med å sette ovnen på 250 grader over og undervarme.
Steg 1
Smelt smør i en kjele og tilsett melken når smøret har smeltet. Varm opp til ca 35 grader.
![Flatbread 3](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c623971e2eb09a756701f151a5886a2c)
![Flatbread 5](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=54c09816b530962b4a6cfe5798542432)
Steg 2
Hell alt det tørre en kjøkkenmaskinen. Jeg bruker en eltekrok når jeg lager denne deigen. La elte seg i 5 minutter til en smidig og myk deig. Hvis den er litt klissete kan du tilsette litt mer mel. Smør en bolle med litt olje og legg deigen i bolen når den er ferdig eltet. Dekk til med plast og la hvile/heve i 20 minutter.
![Flatbread 4](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=480044b8493fe7dbe5752b1e32a5bedf)
![Flatbread 6](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c4ea781d5d3b2be7ad93dfbeef2e95b6)
Steg 3
Del opp deigen i 5 like deler på ca 160 gram og form til boller. Bruk en kjevle og lag en tynn og avlang deig.
![Flatbread 7](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4b40cc3a6dcf8de718cf01226affaec6)
![Flatbread 8](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ff117d0315111a7ba55c413996901a90)
Steg 4
Legg deigene over på et stekebrett med bakepapir og legg på tomatsaus, ost og fyllet du øsnker.
![Flatbread 9](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=805b8a7abfef296bb3ce96c056b292dd)
![Flatbread 10](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5b61d640bfce64ce12c5b46f26e17621)
Steg 5
Stek i ovnen i ca 10 minutter og pizzaene er klare!
![Flatbread 11](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4f8eae98a9555a8eeaa5772cca0c2b67)
Steg 6
Bunnene jeg ikke skal bruke akkurat nå gjør jeg klar for fryseren ved å halvstekt dem. Legg på pizzasaus og stek i ca 4 minutter. La kjøle seg ned og frys til en senere anledning. Det er veldig digg å ha noen ferdige bunner med saus i fryseren. Da trenger du bare litt ost og topping og du har en deilig flatbreadpizza på få minutter.
![Flatbread 12](https://gladkokken.imgix.net/flatbread-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cb551c69c5ac9d71df17b75d2a93a2ba)
Nå kan du nyte noen deilige og litt anerledes pizzaer! Lykke til med din første Flatbread Pizza.
![Flatbread](https://gladkokken.imgix.net/flatbread.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f4ac9c145973960be1d29822c040f575)