Flatbread Pizza - Enkel og veldig god hverdagspizza!
Denne Pizzatrenden har blitt veldig populær.
Ingredienser
Flatbread pizzabunn
- 450 gram pizzamel
- 1 ss tørket oregano
- 3 dl lettmelk
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ss smør
- 0,5 packet tørrgjær
Topping
- 5 ss pizzasaus
- 150 gram revet ost
- valgfri topping
Min første Flatbread pizza fikk jeg servert i Las Vegas for et par år siden. Det var utrolig godt og likner selvfølgelig på en pizza. Bunnen er litt annerledes og passer perfekt på hverdager da bunnen krever lite elting og hevetid. Resultatet er en deilig flatbread pizza med myk og sprø bunn. Du velger selv den toppingen du liker best og jeg lager gjerne noen ekstra bunner som jeg halvsteker og fryser for en enda raskere middag en annen dag. Her skal jeg vise deg hvordan du lager disse herlighetene. Start med å sette ovnen på 250 grader over og undervarme.
Steg 1
Smelt smør i en kjele og tilsett melken når smøret har smeltet. Varm opp til ca 35 grader.
Steg 2
Hell alt det tørre en kjøkkenmaskinen. Jeg bruker en eltekrok når jeg lager denne deigen. La elte seg i 5 minutter til en smidig og myk deig. Hvis den er litt klissete kan du tilsette litt mer mel. Smør en bolle med litt olje og legg deigen i bolen når den er ferdig eltet. Dekk til med plast og la hvile/heve i 20 minutter.
Steg 3
Del opp deigen i 5 like deler på ca 160 gram og form til boller. Bruk en kjevle og lag en tynn og avlang deig.
Steg 4
Legg deigene over på et stekebrett med bakepapir og legg på tomatsaus, ost og fyllet du øsnker.
Steg 5
Stek i ovnen i ca 10 minutter og pizzaene er klare!
Steg 6
Bunnene jeg ikke skal bruke akkurat nå gjør jeg klar for fryseren ved å halvstekt dem. Legg på pizzasaus og stek i ca 4 minutter. La kjøle seg ned og frys til en senere anledning. Det er veldig digg å ha noen ferdige bunner med saus i fryseren. Da trenger du bare litt ost og topping og du har en deilig flatbreadpizza på få minutter.
Nå kan du nyte noen deilige og litt anerledes pizzaer! Lykke til med din første Flatbread Pizza.