Sloppy Joe Burger - En amerikansk klassiker

Herlig kjøttfyll presset mellom 2 hamburgerbrød

Ingredienser

stk medium hamburgere

Kjøttsaus

  • 1 kg kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 5 fedd hvitløk
  • 180 gram tomatpure
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 ss worchester sauce
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ss smør
  • 2 dl vann
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 10 stk medium hamburgerbrød
  • 10 skiver cheddarost
  • 10 stk sylteagurk
  • pommes frites
  • majones
Ingredienser

Sloppy Joe er en klassisk Amerikansk rett som først ble servert på Sloppy Joe`s bar i Key West. Etter dette har den kommet i mange lokale versjoner og med små forandringer. Jeg har tatt utgangspunkt i den orginale Sloppy Joe versjonen og laget en nydelig burger som garantert blir populær både blant store og små. Jeg serverer denne burgeren med pommes frites og sylteagurker.

Steg 1

Vi skal starte med å lagde den krydrede kjøttsausen. Dette tar litt tid for å få best mulig smak og resultatet skal være en ganske "tørr" kjøttsaus så den ikke renner utover når vi skal legge den på burgerbrød etterpå. Finn frem en stekepanne eller kjele og tilsett litt nøytral olje. Finhakk løk og paprika og legg i kjelen sammen med kjøttet. Motsatt til andre kjøttsausen starter jeg her med en kald panne når maten er i. Dette gjør at kjøttdeigen blir mindre klumpete. Skru på medium + varme og rør jevnlig.

Brisket 9

Steg 2

Tilsett nå knust hvitløk og stek et par minutter til.

Brisket 14

Steg 3

Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over kjøttdeigen. Stek i 5 minutter og tilsett vannet. Skru ned varmen og la putre i 30-40 minutter til du har fått en "tørr" konsistens. Avslutt med litt smør for ekstra god smak og gjør sausen enda blankere. Smak til med salt og pepper.

Brisket 13
Brisket 15

Steg 4

Stek hamburgerbrødene litt så de får en sprø skorpe. Legg på kjøttfyllet og topp med en god skive cheddarost. Server gjerne med pommes frites, sylteagurk og litt majones.

Sloppy Joe