Fløtesaus - Grunnoppskrift på fløtesaus til kjøtt og fugl

En deilig klassisk fløtesaus!

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl god kraft
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss smør til jevning
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts worcester saus
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ss smør (piskes inn rett før servering)
  • salt og pepper
  • friske urter.
Ingredienser

Fløtesaus passer veldig godt til både kjøtt og fugl. Jeg bytter bruker kraften til det jeg skal servere sausen til. Kyllingkraft til kylling, kalvekraft til kalv osv... Prøv deg gjerne frem med gode friske urter, men grunnoppskriften er den samme hver gang.

Steg 1

Start med å smelte smør i en kjele. Tilsett hvetemel eller speltmel og rør godt sammen. Dette er jevningen til sausen. Ønsker du en tynnere saus kan du justere ned denne mengden. Ønsker du en tykkere saus øker du mengden av smør og mel.

Dsc 0218 2

Steg 2

Jo bedre kraft jo bedre blir sausen! En fløtesaus består en stor andel kraft og derfor er kvaliteten på kraften viktig. Hell på kraften og kok opp under omrøring.

Dsc 0222 3

Steg 3

Hell på fløte, soyasaus, worcester og la koke i 10 minutter.

Dsc 0237 2

Steg 4

Smak til med salt og pepper. Rett før servering skrur jeg av varmen og pisker inn litt mer smør og dijonsennep. Dette gir en veldig god smak og fin glans. Avslutt gjerne med litt friske urter på toppen og server!

Dsc 0262 4