Fløtesaus - Grunnoppskrift på fløtesaus til kjøtt og fugl
En deilig klassisk fløtesaus!
Ingredienser
- 7 dl god kraft
- 3 dl kremfløte
- 2 ss smør til jevning
- 2 ss hvetemel
- 1 ts soyasaus
- 1 ts worcester saus
- 1 ts dijon sennep
- 1 ss smør (piskes inn rett før servering)
- salt og pepper
- friske urter.
Fløtesaus passer veldig godt til både kjøtt og fugl. Jeg bytter bruker kraften til det jeg skal servere sausen til. Kyllingkraft til kylling, kalvekraft til kalv osv... Prøv deg gjerne frem med gode friske urter, men grunnoppskriften er den samme hver gang.
Steg 1
Start med å smelte smør i en kjele. Tilsett hvetemel eller speltmel og rør godt sammen. Dette er jevningen til sausen. Ønsker du en tynnere saus kan du justere ned denne mengden. Ønsker du en tykkere saus øker du mengden av smør og mel.
Steg 2
Jo bedre kraft jo bedre blir sausen! En fløtesaus består en stor andel kraft og derfor er kvaliteten på kraften viktig. Hell på kraften og kok opp under omrøring.
Steg 3
Hell på fløte, soyasaus, worcester og la koke i 10 minutter.
Steg 4
Smak til med salt og pepper. Rett før servering skrur jeg av varmen og pisker inn litt mer smør og dijonsennep. Dette gir en veldig god smak og fin glans. Avslutt gjerne med litt friske urter på toppen og server!