![](https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f9abee96c776efaf2617b8ef32b10e40 700w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=fcb7dfe731f544800aef229a0a11f6c6 800w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d9ade18acff428692d6cac028cdbb518 900w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8fce737eccc1cf692239be98384362ef 1000w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=944cecadae7da85965258a104044a71b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=87a8c0844ddf119769415bd7c170350e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b042edaa97b663db7e8b7364705f2df6 1300w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ff56bc2f65b405bd49e95e7be492551a 1400w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=76ec32dc50d5ec8a23446e8326c02d40 1500w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=2c7fa3caea4d16c7841364dbd25a204f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5d13fe155fc6496665c1873e85050794 1700w, https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=2eda35fab02714eab28ff637b9029b33 1800w)
Peppersaus - en glemt og undervurdert saus - flambert og med grønne pepper!
Posesausen til Toro er veldig langt fra hvordan en peppersaus skal smake.
Ingredienser
- 2 stk store sjalottløk
- 2 ss fersk grønn pepper
- 2 ss smør til steking
- 0,5 dl cognac
- 3 dl kremfløte
- 1 ts nykvernet sort pepper
- 1 ts sitronsaft
- salt
Peppersaus er utrolig godt. Den deilige smaken av ferske grønne pepper er nydelig til både kjøtt og kylling. Dette er en fløtesaus med god smak av fersk grønn pepper og løk, ja, det er en åttitallsklassiker som er verdt å ta tilbake på menyen! Dessverre har matindustrien ødelagt peppersausens gode navn og rykte med sine elendige posesauser. Prøv å lage denne ekte peppersausen, så innser du at dette er noe helt annet.
Steg 1
Sett en stekepanne på medium varme og tilsett smør når pannen er blitt varm.
Steg 2
Tilsett finhakket sjalottløk, grønn pepper og nykvernet sort pepper. Stek til løken har blitt helt myk.
![Peppersaus1](https://gladkokken.imgix.net/Peppersaus1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=515fb1f845be019a6e43f3344bcec24c)
Steg 3
Nå skal du flambere i cognac. Finn frem en fyrstikk så du er klar. Hell i cognacen, tilt litt på pannen, vent 2-3 sekunder og tenn på. La flammen brenne ut.
Steg 4
Tilsett fløten og la koke inn til den blir tykkere.
![Peppersaus2](https://gladkokken.imgix.net/peppersaus2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4c562c7dd023f607bea6e616f1c15a6d)
Steg 5
Smak til med sitronsaft og salt.
![Peppersaus Front](https://gladkokken.imgix.net/peppersaus-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=69259d1a5710df236dba36f417ee2b2a)