Flygande Jacob - En Svensk klassiker fra 80 tallet!!

Denne Svenske klassikeren inneholder Kylling, bacon, peanøtter og banan

Ingredienser

porsjoner

1 stor form

  • 400 gram grillet kylling
  • 4 stk bananer
  • 300 gram bacon
  • 3 dl peanøtter
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl Heinz chilisaus
  • 1 ts cayenne pepper (frivillig)
  • litt finhakket persille.
Ingredienser

Dette er en av Sveriges mest kjente retter og den var ekstremt populær på 80 tallet. Jeg synes det er gøy å vekke liv i gamle retter og det nytt liv. Denne retten kom ut 1976 og er kreditert Ove Jacobsen. Her er det kombinasjonen av søtt og surt som gir den spesielle smaken. Kombinasjonen av kylling, bacon, bananas og peanøtter kan jo skremme noen, men resultatet blir en god gryte. Her kommer oppskriften og jeg har holdt meg så nære orginalen som mulig.

Dsc 0538 4

Steg 1

Dette er en veldig rask middag å lage for det meste er klart. Sett ovnen på 220 grader, legg bakepapir på et stekebrett og legg baconet utover brettet. Stek til det er sprøtt. Kutt opp bananer i passende biter og legg i en form sammen med kylling, stekt bacon og peanøtter. Spar litt av peanøttene og bacon for å legge på toppen av formen etter den er stekt.

Dsc 0544 2

Steg 2

Pisk kremfløten til den litt passe stiv og bland i Chilisausen. Tilsett litt cayennepepper hvis du ønsker og bland godt til sausen får en jevn og fin farge.

Dsc 0547 2 2
Dsc 0550 4

Steg 3

Hell sausen over kyllingformen og bland sammen.

Dsc 0553 2 2
Dsc 0556

Steg 4

Sett i ovnen på 220 grader varmluft og stek i ca 20 minutter til den får en gylden og fin farge. Ta ut og strø over litt ekstra peanøtter og stekt bacon. Jeg synes det er godt og ser fint ut med litt finhakket persille på toppen. Server sammen med ris. Nå kan du nyte denne Svenske klassikeren.

Dsc 0562 3