![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=863d2ec0259e08eb5b946f07314ed00e 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=41e3c3526ef198f8f80831aa573cedca 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f9b6f386390b06ed16496137245b1c12 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6924c39abc5b52933459c1f7d818230b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=f2de491f9bd34be0e6391cfad138bee2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5696ecc077141dc73e564dc8dfc4b956 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5fd2bacba706da97aec997293301bd1e 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d331fe6ac6f35e204fd9a6e43a12ef95 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=df2e37f62cc2936d9c32ee5a600a51a9 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=82a96991bbf14982b5dc4b2f578eb5c0 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=3e8c5e7da1c838938f122b3464051b47 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c62d4c1240061370f94d7adb8943d84c 1800w)
Flygande Jacob - En Svensk klassiker fra 80 tallet!!
Denne Svenske klassikeren inneholder Kylling, bacon, peanøtter og banan
Ingredienser
1 stor form
- 400 gram grillet kylling
- 4 stk bananer
- 300 gram bacon
- 3 dl peanøtter
- 3 dl kremfløte
- 3 dl Heinz chilisaus
- 1 ts cayenne pepper (frivillig)
- litt finhakket persille.
Dette er en av Sveriges mest kjente retter og den var ekstremt populær på 80 tallet. Jeg synes det er gøy å vekke liv i gamle retter og det nytt liv. Denne retten kom ut 1976 og er kreditert Ove Jacobsen. Her er det kombinasjonen av søtt og surt som gir den spesielle smaken. Kombinasjonen av kylling, bacon, bananas og peanøtter kan jo skremme noen, men resultatet blir en god gryte. Her kommer oppskriften og jeg har holdt meg så nære orginalen som mulig.
![Dsc 0538 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0538-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5cb50d1774fb2ae30915b3a8805d25cd)
Steg 1
Dette er en veldig rask middag å lage for det meste er klart. Sett ovnen på 220 grader, legg bakepapir på et stekebrett og legg baconet utover brettet. Stek til det er sprøtt. Kutt opp bananer i passende biter og legg i en form sammen med kylling, stekt bacon og peanøtter. Spar litt av peanøttene og bacon for å legge på toppen av formen etter den er stekt.
![Dsc 0544 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0544-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=43865552a1ddfbc5fddee64fc2118855)
Steg 2
Pisk kremfløten til den litt passe stiv og bland i Chilisausen. Tilsett litt cayennepepper hvis du ønsker og bland godt til sausen får en jevn og fin farge.
![Dsc 0547 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0547-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3238695018c306b45a0aebde78cab8d5)
![Dsc 0550 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0550-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=04a4799f9cada632010dadaa057b0f02)
Steg 3
Hell sausen over kyllingformen og bland sammen.
![Dsc 0553 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0553-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=25844005d9c663a6f8e5dc763d96dad6)
![Dsc 0556](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0556.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bba9b0c22136cb899188e714317c2da1)
Steg 4
Sett i ovnen på 220 grader varmluft og stek i ca 20 minutter til den får en gylden og fin farge. Ta ut og strø over litt ekstra peanøtter og stekt bacon. Jeg synes det er godt og ser fint ut med litt finhakket persille på toppen. Server sammen med ris. Nå kan du nyte denne Svenske klassikeren.
![Dsc 0562 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0562-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f466120ded1aa3f2eb6d1c90afd1c9c4)