![](https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=8c77c48f0c8786102a34d9156ab8a516 700w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=3740453df8f37a0fab81fd4bfa3bd228 800w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=dbee9c0801c41496a684b081dfd1dc4a 900w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8e2170aee568f0a9a54570376ca94549 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=795ceb27019d678c135b8260b7c34872 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=cfcfcb6fc06005cf1e16f95861691ef3 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=214346c652ceae4aa1b4ea6f4b2ad2e1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e266cdd2fae05c30bfbe4d9b88e6fa30 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5a3356d9c5a18a74eb91f84b89f4c2e0 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=32241f99a5bf511ff9169a95ed774a74 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=16261c6979e1b553b09a988ebeefb71e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=9b980105c7c18908291e29569a66ec62 1800w)
Svensk favoritt!! - Slik lager du kjöttbullar med gräddsås og potatis
Dette er en rett jeg tror alle har smakt! Denne retten er ekstremt vanlig i Sverige og du får kjøpt den overalt. Dessverre har IKEA ødelagt mange sitt syn på hvordan denne retten skal smake.
Ingredienser
Kjöttbullar
- 400 gram kjøttdeig
- 2 dl griljermel/ brødkrum
- 1 stk stor løk
- 1,5 dl fløte
- 1,5 dl melk
- 1 stk egg
- 2 ts revet muskatnøtt
- 3 ts salt
- 1 ts hvit/sort pepper
Gräddsås
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl ferdig ublandet kjøttbuljong/kjøttkraft
- 2 dl fløte
- salt og pepper
Dette er faktisk en veldig god rett når du lager den selv. Det er ikke vanskelig og er helt klart en favoritt blant de små . Den slår ikke de norske kjøttkakene med brunsaus, men kjöttbullar med gräddsås er en deilig hverdagsrett.
![Kjottbullar 2](https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0a23a7bdda226ad479cd91944219350f)
Steg 1
Start med å skjære løken i tynne strimler og stek i en panne med litt olje til løken er blitt blank og myk.
![Kjottbullar 3](https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=004f62f6ff92f75bdcf2d8c54f740abf)
Steg 2
Hell løken i en bolle sammen med griljermel, melk, fløte, muskat og pepper. Kjør denne blandingen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin og sett i kjøleskapet.
![Kjottbullar 4](https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0f4f3c890781154c49947a83790fd1e5)
Steg 3
Legg den kalde kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin og bland inn saltet. Rør til kjøttet får en klissete konsistens. Tilsett den kalde løkblandingen litt og litt og kjør til du får en jevn og fin farse.
![Kjottbullar 5](https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f457ee88021c69c5a16c3145a9e466c6)
Steg 4
Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Lag små boller med fuktige hender og legg kjøttbollene på bakepapiret.
![Kjottbullar 6](https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5958c4258e3cbe9affb4cb2ce90d017c)
Steg 5
Stek på 200 grader i 20 minutter. Hvis du har mulighet for damp kjør på med litt damp i ovnen. Du kan også legge en skål med vann inn i ovnen for å få litt fuktighet. Når de har stekt i 20 minutter er de klare til å servere.
![Kjattbullar 7](https://gladkokken.imgix.net/Kjattbullar-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0de7122ed741770147a3b37b68cb4e1f)
Steg 6
Hvis du lager en stor porsjon kan du fryse ned resten til en annen middag. Prøv denne oppskriften og kanskje dette blir en av de faste hverdagsmiddagene fremover. Server sammen med potetmos, gräddsaus og tyttebærsyltetøy. Lykke til!
![Kjottbullar 1](https://gladkokken.imgix.net/Kjottbullar-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=59a19970d8bea815d813813e30c2e77c)