Focaccia Pizza - Nydelig kombinasjon!!

Luftig og sprø focaccia toppet med de beste ingredienser!

Ingredienser

stor langpanne

Focaccia

  • 1 liter vann
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pakke gjær
  • 20 gram salt
  • 0,5 dl god olivenolje

Topping

  • 1 stk fersk mozarella
  • 5 skiver chorizo
  • 8 stk cherrytomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 50 gram parmesan
  • 1 håndfull urter (rosmarin/basilikum/oregano)
  • god olivenolje
  • litt flaksalt /maldonsalt
Ingredienser

Å lage focaccia er enkelt med denne oppskriften og her har jeg brukt min standard oppskrift og kombinert med toppinger som ikke er vanlig på en focaccia. Resultatet blir det jeg kaller en Focaccia Pizza og jeg kan garantere at dette blir populært! Vær kreativ og topp med de råvarene du har tilgjengelig og liker. Jeg har også laget en video for å vise hvordan jeg lager denne retten. Video ser du lenger ned i oppskriften

Focaccia Pizza

Steg 1

Tilsett lunkent vann (ca 37 grader) i kjøkkenmaskinen og bland til gjæren er løst opp. Tilsett nå hvetemel og salt. La dette elte seg sammen i ca 15 minutter på lav til medium hastighet. Dette er ikke en deig, men nærmere en røre i konsistens. Tilsett så olivenolje og bland i 5 minutter til. Grunnen til at vi venter med olivenolje er at deigen/røren skal få flere glutenbindinger og dermed blir med luftig og bedre konsistens til slutt. Dekk til deigen og la den heve i 1 time.

Focaccia Pizza 2
Focaccia Pizza 3
Focaccia Pizza 4

Steg 2

Finn nå frem en langpanne og dekk bunnen med bakepapir. Hell litt olivenolje på bakepapiret og strø over litt maldonsalt. Dette trikset gjør at focacciaen får en mye bedre bunn når den er ferdig. Hell over røren og fordel i langpannen. Nå strør jeg over alle de ulike toppingene jeg ønsker og tar på litt olivenolje på toppen. Dytt litt ned med fingrene så tomater, ost, oliven osv kommer litt ned i deigen. Strø over litt salt og la deigen heve i 30 minutter til. Sett ovnen på 250 grader varmluft!

Focaccia Pizza 5
Focaccia Pizza 7

Steg 3

Stek Focaccia pizzaen midt i ovnen i 22-25 minutter. Den skal få en gylden og fin farge på toppen, men ikke være brent. Alle ovner er litt ulike så pass på når tiden nærmer seg! Legg over på en rist og la kjøle seg litt ned før du skjærer den opp i biter og serverer. Denne er god romtemperert, men aller best servert varm som en pizza. Lykke til. Her kan du også se video av at jeg lager denne retten.

Focaccia Pizza 11