Fransk Omelette - Silkemyke og saftige egg.

Lær å lage en klassiske Fransk omelett

Ingredienser

Fransk Omelett
  • 3 stk egg
  • 1 ss smør
  • revet ost
  • salt og hvit pepper
  • finhakket persille/gressløk
Ingredienser

Fransk Omelett er kjent for sin saftighet og lyse fine farge. Med denne teknikken blir eggene helt jevnt stekte, saftig og uten stekeskorpe. Fyll med litt ost, skinke eller bacon. Egg er en rimelig råvare og god kilde til protein. En god omelett passer ypperlig til frokost, men kan også serveres som en lett lunsj eller middag med salat ved siden av. Det fine med denne metoden er at den tar kort tid. Det kan kreve litt trening før du behersker dette, men trening gjør mester!

Steg 1

Start med å piske eggene godt sammen med en klype salt. Det skal ikke bli en luftig røre, men den må være jevn.

Dsc 0449

Steg 2

Sett en "non stick" stekpanne på medium varme og tilsett litt smør i pannen. Smøret skal boble forsiktig, men det skal ikke brunes. Hvis smøret blir brunt er pannen for varm. Hell i eggeblandingen og rør jevnlig mens du også beveger pannen med andre hånden. Rør i ca 30 sekunder til du har fått en flytende eggerøre.

Dsc 0452 6

Steg 3

Fordel røren jevnt i pannen og strø på ønsket fyll. Jeg synes det er veldig godt med litt ost i en omelett. Brett forsiktig kanten ved håndtaket på stekepannen over fyllet. Skyv omeletten mot den andre enden ved å tilte pannen fra deg. Bank litt på håndtaket så den andre kanten kan brettes over. Finn frem en tallerken og rull omeletten over på denne.

Dsc 0454 5

Steg 4

Avslutt med å smøre på litt mer smør på utsiden av omeletten. Dette gir den en utrolig fin blank overflate og smaker godt. Strø over litt finhakkede urter og ekstra salt. De mest vanlige urtene å bruke er gressløk, persille eller estragon. Jeg har laget en instruksjonsvideo for å vise deg hvordan du lager denne retten. Jeg anbefaler deg at du titter på denne før du prøver første gangen. Lykke til.

Dsc 0468 2