Fylte pastarør - ser lekkert ut og smaker fantastisk

Jeg synes det er veldig gøy å kunne pynte opp hverdagsmat til å se ut som en flott tallerken du kunne fått servert på en fin restaurant. Pasta og kjøttsaus serveres mye rundt om i de Norske hjem. Har du lyst til å lage dette på en ny måte!

Ingredienser

porsjoner

Dette trenger du

  • store pastarør
  • Italiensk kjøttsaus
  • parmesanost
  • fersk basilikum
  • silikonform eller annen type ildfast form

Italiensk Kjøttsaus

  • 2 pk kjøttdeig
  • 2 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 3 stk stangselleri
  • 2 stk røde chili med frø
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 3 ss tomatpure
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 ts salt og pepper
  • 2 ts sukker
  • olivenolje
Ingredienser

Det krever litt lenger tid, men ikke mye. Det første du må gjøre er å lage en kjøttsaus. Å kunne lage en god kjøttsaus med tomat krever litt tid, men det smaker helt fantastisk og inneholder veldig mye grønnsaker. Når du først lager denne retten så lag gjerne dobbel eller trippel porsjon. Denne sausen kan du bruke til pasta, på en pizza, ostesmørbrød eller til en lunsj sammen med noen gode brødskiver og en salat.

Steg 1

Kjottsaus Til Pasta 2

Start med å kutte opp grønnsakene i små biter.

Kjottsaus Til Pasta 3

Steg 2

Stek kjøttdeigen på høy varme og legg til siden. Når du har stekt all kjøttdeigen tilsetter du alle grønnsakene (finhakket) og steker i olje til den er blitt myk og gylden.

Kjottsaus Til Pasta 4

Steg 3

Ha i tomatpure og sukker å stek i noen minutter til. Hell i rødvinseddiken og la koke i 1 minutt til. Hell i kjøttdeigen, de hermetiske tomatene og kyllingkraften. Skru ned varmen og la småputre i kjelen i 1-2 timer. Blir egentlig bare bedre og bedre jo lengre tid den får koke. Tilsett gjerne litt fersk basilikum rett før servering. Husk å smak til om retten trenger mer salt før du serverer. En veldig god kjøttsaus!! Frys ned resten eller legg i en boks i kjøleskapet hvis det ikke er mange dagene til du skal bruke resten. Lykke til.

Kjottsaus Til Pasta

Steg 4

Når kjøttsausen er ferdig er du klar for å begynne med pastaen. Husk at du kan lage kjøttsausen på forhånd. Start med å koke opp de store pastarørene til de er al dente (det betyr at det fortsatt er litt tyggemotstand i pastaen. Kok pastaen i rikelig med vann tilsatt litt olje og godt med salt. Når pastaen er klar heller du av det varme vannet og skyller pastarørene i kaldt vann. Hell litt olivenolje på pastaen og rør forsiktig rundt. Finn frem en form og smør med litt mer oliveneolje.

Fylte Pastaror 3

Steg 5

Plasser pastaene stående i formen. Fyll opp rørene med kjøttsaus og klem litt ekstra saus på toppen.

Fylte Pastaror 4

Steg 6

Sett hele formen i en forvarmet ovn på 225 grader. La den steke i 15 minutter. Den letteste måten å få de ut av formen er å legge et bakepapir på formen en Fjøl/skjærebrett oppå der. Snu rundt og forsiktig fjern formen.

Fylte Pastaror 5

Steg 7

Bruk en stekespade for å flytte pastatårnene over på tallerkenene.

Fylte Pastaror 6

Steg 8

Hell over litt mer kjøttsaus på toppen. Strø over litt revet parmesan og noen gode dråper med olivenolje. Pynt med litt fersk basilikum og server rykende varm. Dette er en morsom og innbydende måte å servere en gammel klassiker. Lykke til.

Fylte Pastaror 1