Gårdssalat med kylling og egg - Sunt, enkelt og utrolig digg!
Kylling, egg og salat i en nydelig ranchdressing.
Ingredienser
- 4 stk kyllingbryst
- 1 stk hjertesalat
- 1 stk agurk
- 10 stk småtomater
- 1 stk rødløk
- 1 stk rød chili
- 4 stk egg
- 2 ss syltet jalapeño
- 1 stk Ranchdressing (se oppskrift under)
Krydderblanding til kylling
- 3 ts grillkrydder
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts paprika
- 1 ts cummin
- 1 ts chilipulver
Ranch dressing (du trenger ikke bruke alt til denne retten)
- 400 gram gresk yoghurt
- 100 gram majones
- 2 ts tørket dill
- 2 ts hvitløkpulver
- 2 ts løkpulver
- 1 ts pepper
- 1 ts sellerisalt
- 1 ss tørket gressløk
- 1 ts sitronsaft
- 1 dl vann (til riktig konsistens)
Dette er en deilig salat med en veldig god dressing. Retten kan du lage på ca 20 minutter og jeg har laget et matkurs om denne retten du kan se nederst i oppskriften. I Matkurset får du mange gode tips og jeg viser steg for steg hvordan du skal lage retten. Denne salaten passer supert til en middag eller kald i matpakken.
Steg 1
Start med å finne frem alle ingredienense, en kjele og stekepanne for å steke kyllingen. Skyll av grønnsakene i vann og tørk dem av med litt papir eller liknende.
Steg 2
Sett på en kjele med egg og del kyllingen i to så de blir tynnere og steker fortere. Krydre kyllingen og kok eggene i 8-9 minutter til de blir hardkokte. Stek kylling i stekepanna på høy temperatur. Hell over litt vann når de er halvstekte og legg på et lokk hvis du ønsker å steke kyllingen enda raskere.
Steg 3
Bland sammen ingrediensene til Ranchdressingen og spe på med vann til du får en passe konsistens. Det skal være litt rennende. Smak til for perfekt balanse på dressingen. Du kan blande yoghurt og majones eller bare bruke yoghurt hvis du ønsker en sunnere dressing.
Steg 4
Når kyllingen nærmer seg ferdig skjærer du den i strimler og legger tilbake i stekepanna så den får med seg "kraften" fra panna. Skru ned varmen nå. Kutt opp alle ingrediensene du skal ha i salaten og legg i en stor bolle sammen med kyllingen og de kokte eggene. Jeg pleier å ta ut litt av ingrediensene og legge ved siden av så jeg kan pynte til slutt, men det er kun visuelt og ikke nødvendig.
Steg 5
Bland inn dressingen rett før servering og pass på alle bitene er dekket med sausen. Nå kan du nyte en deilig Gårdssalat med kylling og egg. Jeg anbefaler deg å se matkurset under hvis du skal lage retten.