Gazpacho - Spansk kald tomatsuppe!

Flytende salat full av næring og smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk gode tomater
  • 1 stk søtpaprika
  • 1 stk rød chili
  • 0,5 stk rødløk
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 stk agurk
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ss sherryeddik
  • 0,5 ts sukker
  • 3 dl vann
  • salt og pepper
Ingredienser

Gazpacho blir ofte omtalt som "flytende salat" har nok fått navnet fordi ingen av råvarene her blir varmebehandlet. Denne kjente spanske retten har sitt opphav fra Andalucia området, men spises i hele Spania. En kald tomatsuppe med masse god smak. Her er du ferdig med "5 om dagen" mens du nyter en kald tomatisert suppe. Det finnes selvfølgelig mange ulike oppskrifter og versjoner av en så populær rett, men denne er veldig tro mot de originale oppskriftene og smaker utrolig godt!

Gazpacho 2

Steg 1

I en rett som denne er kvaliteten på grønnsakene utrolig viktig for å få best mulig smak. Grovkutt alle grønnsakene og legg i en bolle.

Gazpacho 3
Gazpacho 4

Steg 2

Hell alt sammen i en blender sammen med olivenolje, eddik (sherryeddik), salt, pepper og vann. Kjør til en helt jevn suppe. Du kan justere tykkelsen på gazpachoen med mere vann. Oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Gazpacho 5

Steg 3

Hell over i en tallerken eller et glass og pynt med terninger av agurk, persille, chili og noen gode dråper olivenolje. Nå kan du nyte en deilig kald spansk tomatsuppe. Passer godt hele året, men ekstra deilig på en varm sommerdag. Du kan sjekke en kort instruksjonsfilm her. Lykke til.