Huevos Rotos - Spansk hverdagsmagi!

Direkte oversatt fra Spansk heter denne retten "revne egg".

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk poteter
  • 4 stk egg
  • 8 skiver Iberico skinke
  • Spansk olivenolje
  • salt og chiliflakes
  • finhakket persille
  • frityrolje
Ingredienser

3 elementer i skjønn harmoni utgjør denne klassiske Spanke retten Huevos Rotos. Jeg fikk en utfordring av min venn Magnus som har bodd i Spania noen år. Kan du gjenskape en av mine favorittretter. Jeg elsker en god utfordring og etter å ha studert retten fra flere spanke kokker kommer min versjon. Nedenfor finner du en grundig steg for steg forklaring og en instruksjonsvideo

Huevos Rotos 2

Steg 1

Jeg lager hjemmelagde friterte poteter, men det er selvfølgelig mulig å bytte ut med ferdig pommes frites fra butikken. Tar du tiden til å lage dette selv blir det langt bedre. Start med å skylle potetene godt og skjær i skiver. Jeg bruker en mandolin for at det går litt fortere og alle skivene blir like tykke, men du kan også skjære de opp med en kniv. Legg potetskivene i kaldt vann og skyll et par ganger så vannet blir klart og de mister stivelsen. Kok opp vann i en kjele og la potetene trekke i 5-10 minutter til de begynner å bli litt møre. Dette er samme prosessen jeg bruker hvis jeg skal lage perfekte pommes frites. Hell av vannet og plasser potetskivene på en rist så de tørker litt. Du kan gjerne sette dem i kjøleskapet også. Nå skal potetene friteres i to runder. Først en gang på ca 150 grader (ca 5 minutter) og deretter en siste gang på 185 grader (2-3 minutter) for ekstra crisp, farge og sprøhet. Krydre potetene med litt salt når de er ferdig fritert.

Huevos Rotos 3
Huevos Rotos 4
Huevos Rotos 5
Huevos Rotos 8

Steg 2

Eggene skal stekes i rikelig med olivenolje. Det er ekstremt viktig at du har rennende eggeplomme så de skal ikke stekes lenge. Når du "river" eggene i fra hverandre ved servering er det den flytende eggeplommen skal blir "sausen" og binder denne retten sammen. Varm opp til høy varme og legg i eggene. Øs over litt av den varme oljen på eggehviten så den blir ferdig fortere. Legg de ferdige eggene på en tallerken til du skal sette sammen retten.

Huevos Rotos 6

Steg 3

Nå gjenstår bare å sette sammen retten. Finn frem en tallerken, legg på de friterte potetskivene og legg eggene forsiktig på toppen. Riv opp litt Ibericoskinke og legg over. Avslutt med litt finhakket persille og chiliflakes. Nå er dine Huevos Rotos klare for å nytes. Riv opp eggene så plommen renner ned på poteten og nyt. Lykke til.

Huevos Rotos 9