Giffler med kanel - Barnas favoritt

Velsmakende små kanelboller

Ingredienser

Stk

Bolledeigen

  • 650 gram hvetemel
  • 100 gram smør
  • 3,5 dl melk
  • 115 gram sukker
  • 3 ts kardemomme
  • 0,5 stk pose tørrgjær

Fyll

  • 200 gram meierismør
  • 100 gram brunt sukker
  • 1 ss kanel

Eggeblanding

  • 1 stk egg
  • 1 dl melk
Ingredienser

Jeg tror alle elsker Giffler og spesielt de minste. Du får kjøpt masseproduserte Giffler i butikken, men det er ingen hemmelighet at hjemmelagde er så mye bedre.

Steg 1

Start med å blande sammen alle de tørre ingrediensene i bakebollen og bland sammen.

DSC 0465

Steg 2

Smelt smøret og hell i melken.

DSC 0467

Steg 3

La deigen elte på lav hastighet i 15 minutter. Dekk til bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.

DSC 0475

Steg 4

Legg deigen på et melet bord og kjevle ut til et stort rektangel. Jeg skjærer av kantene så jeg får rette kanter. Del rektangelet opp i striper av ca 10 cm pr stripe.

DSC 0479
DSC 0483

Steg 5

Bruk en ostehøvel og skjær iskaldt smør i pene skiver. Legg på den ene siden av "strimelen" med deig. Ta på godt med brunt sukker og strø over kanel. Prøv å pass på at den ene siden av deigen ikke har noe på seg. Brett sammen delen med smør, kanel og sukker og smør litt vann på den resterende delen av deigen med fingeren. Dette for at deigen skal klistre seg fint sammen. Rull sammen til en pølse og klem litt flat.

DSC 0488

Steg 6

Skjær opp i 2-3 cm stykker og legg på et bakebrett med bakepapir. Dekk til med plast og la heve i 45 minutter. Sett ovnen på 200 grader varmluft. Pensle bollene med eggeblandingen og stek midterst i ovnen i ca 15 minutter til bollene har fått en gylden og fin farge.

DSC 0495

Steg 7

Nå er det bare å nyte deilige små Giffler med kanel. Legg gjerne noen i en pose og frys ned så du har noen fristende du lett kan ta frem ved en senere anledning. Lykke til.

DSC 0502
DSC 0514