Velsmakende små kanelboller
Ingredienser
Bolledeigen
- 650 gram hvetemel
- 100 gram smør
- 3,5 dl melk
- 115 gram sukker
- 3 ts kardemomme
- 0,5 stk pose tørrgjær
Fyll
- 200 gram meierismør
- 100 gram brunt sukker
- 1 ss kanel
Eggeblanding
- 1 stk egg
- 1 dl melk
Jeg tror alle elsker Giffler og spesielt de minste. Du får kjøpt masseproduserte Giffler i butikken, men det er ingen hemmelighet at hjemmelagde er så mye bedre.
Steg 1
Start med å blande sammen alle de tørre ingrediensene i bakebollen og bland sammen.
Steg 2
Smelt smøret og hell i melken.
Steg 3
La deigen elte på lav hastighet i 15 minutter. Dekk til bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.
Steg 4
Legg deigen på et melet bord og kjevle ut til et stort rektangel. Jeg skjærer av kantene så jeg får rette kanter. Del rektangelet opp i striper av ca 10 cm pr stripe.
Steg 5
Bruk en ostehøvel og skjær iskaldt smør i pene skiver. Legg på den ene siden av "strimelen" med deig. Ta på godt med brunt sukker og strø over kanel. Prøv å pass på at den ene siden av deigen ikke har noe på seg. Brett sammen delen med smør, kanel og sukker og smør litt vann på den resterende delen av deigen med fingeren. Dette for at deigen skal klistre seg fint sammen. Rull sammen til en pølse og klem litt flat.
Steg 6
Skjær opp i 2-3 cm stykker og legg på et bakebrett med bakepapir. Dekk til med plast og la heve i 45 minutter. Sett ovnen på 200 grader varmluft. Pensle bollene med eggeblandingen og stek midterst i ovnen i ca 15 minutter til bollene har fått en gylden og fin farge.
Steg 7
Nå er det bare å nyte deilige små Giffler med kanel. Legg gjerne noen i en pose og frys ned så du har noen fristende du lett kan ta frem ved en senere anledning. Lykke til.