Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=4a2bb430caf083d85760645f974aafb3 700w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=23b72c6430759569c207df82158aa521 800w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=26a4318ff0f0cac2b6d36020009d7cbb 900w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=d982f7168241aa15b85ac9c29f506c1a 1000w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=b2ee83571529e51e70bc7e4eaa0ccc44 1100w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=0336e70131439c9b1b5b2830a3b2b42f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c83934f32508a8e02331d9b5e180a703 1300w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1808fcb26bc1af60eda8af01ce630ab8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=7debbb5c68c73345ab274f495db5f299 1500w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=421f4fb4da6092cf28856a908c5bf43c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c15c5a0754517821734383cd34489438 1700w, https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=6d09e2c5a084d3b1357d66a3b6812645 1800w)
Stekt laks med en nydelig fiskesaus - deilig til hverdag og fest!
Når jeg spiser fisk er jeg veldig glad i en god saus og dette er en virkelig god saus.
Ingredienser
Laks og poteter
- 1 000 gram laks
- 12 stk poteter
Fiskesaus
- 2 stk sjalottløk
- 1 stk tomat
- 1 stk rød chili
- 1 dl hvitvin
- 100 gram smør
- 2 ts creme fraiche
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- ørretrogn
- fersk dill
- salt og pepper
Det er en smørsaus med smak av sitron, sjalottløk, dill, tomat og chili. Passer utmerket til Salmalaks og noen gode poteter. Det tar ikke så lang tid å lage så dette kan du lage på hverdager også. Men retten passer også ypperlig hvis du har gjester eller middagsselskap. Topp gjerne med deilig ørret rogn og du har et festmåltid.
Steg 1
Skjær opp filetene i passende stykker til 1 person. Krydre fisken med salt og pepper og stek i smør. Pass på at du ikke steker fisken for mye. Start på litt høyere temperatur så fisken får litt stekeskorpe og skru ned varmen.
![Laks2](https://gladkokken.imgix.net/laks2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f1eac23fbc99923a1d268989e1b729fd)
Steg 2
Nå skal vi lage den gode sausen. Finn frem en stekepanne. Kutt opp nesten alt smøret i terninger i legg i kjøleskapet. Legg resten av smøret i pannen. Stek sjalottløk og chili til løken har blitt myk. Hell på hvitvinen og la den koke til den nesten er redusert bort.
![Laks3](https://gladkokken.imgix.net/laks3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=34aac2800d4c74c54ba1967819d71d63)
Steg 3
Skru av varmen og finn frem de kalde smørterningene. Pisk inn litt og litt smør til det blir en jevn og fin saus. Pisk inn alt smøret.
![Laks4](https://gladkokken.imgix.net/laks4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9743f14d5db66e49294b5444fc4fdb7c)
Steg 4
Når smøret er pisket inn tilsetter du tomat, dill, sitronsaft og creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Hold varmt på en lav varme. Det lønner seg å gjøre ferdig denne sausen rett før servering.
![Laks6](https://gladkokken.imgix.net/laks6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1699e15c393bd41417ff79e12772c4cc)
![Laks7](https://gladkokken.imgix.net/laks7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1788b928f150c389cb5f44598d1ce334)
Steg 5
Jeg serverte med Røstipoteter til denne retten, men det passer også utmerket med andre former for poteter eller ris. Legg alle elementene pent på en tallerken og hell på litt ørret rogn og noen få kvaster med dill. Dette er en rett som er ganske lett å lage og imponerer garantert gjestene dine. Lykke til
![Laks Front](https://gladkokken.imgix.net/laks-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=db4ad846a7f09cb619ac1016a52d3af4)