Sponset av Frøya Salmon

Stekt laks med en nydelig fiskesaus - deilig til hverdag og fest!

Når jeg spiser fisk er jeg veldig glad i en god saus og dette er en virkelig god saus.

Ingredienser

porsjoner

Laks og poteter

  • 1 000 gram laks
  • 12 stk poteter

Fiskesaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk tomat
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl hvitvin
  • 100 gram smør
  • 2 ts creme fraiche
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • ørretrogn
  • fersk dill
  • salt og pepper
Ingredienser

Det er en smørsaus med smak av sitron, sjalottløk, dill, tomat og chili. Passer utmerket til Salmalaks og noen gode poteter. Det tar ikke så lang tid å lage så dette kan du lage på hverdager også. Men retten passer også ypperlig hvis du har gjester eller middagsselskap. Topp gjerne med deilig ørret rogn og du har et festmåltid.

Steg 1

Skjær opp filetene i passende stykker til 1 person. Krydre fisken med salt og pepper og stek i smør. Pass på at du ikke steker fisken for mye. Start på litt høyere temperatur så fisken får litt stekeskorpe og skru ned varmen.

Laks2

Steg 2

Nå skal vi lage den gode sausen. Finn frem en stekepanne. Kutt opp nesten alt smøret i terninger i legg i kjøleskapet. Legg resten av smøret i pannen. Stek sjalottløk og chili til løken har blitt myk. Hell på hvitvinen og la den koke til den nesten er redusert bort.

Laks3

Steg 3

Skru av varmen og finn frem de kalde smørterningene. Pisk inn litt og litt smør til det blir en jevn og fin saus. Pisk inn alt smøret.

Laks4

Steg 4

Når smøret er pisket inn tilsetter du tomat, dill, sitronsaft og creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Hold varmt på en lav varme. Det lønner seg å gjøre ferdig denne sausen rett før servering.

Laks6
Laks7

Steg 5

Jeg serverte med Røstipoteter til denne retten, men det passer også utmerket med andre former for poteter eller ris. Legg alle elementene pent på en tallerken og hell på litt ørret rogn og noen få kvaster med dill. Dette er en rett som er ganske lett å lage og imponerer garantert gjestene dine. Lykke til

Laks Front