Glaze er nesten som en marinade, men påføres ikke i forkant av grillingen.
Ingredienser
- 1 ss dijon sennep
- 2 ss honning
- 1 stk revet ingefær
- 0,5 stk sitron
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Når jeg steker nakkekoteletter eller andre deler av svin begynner jeg med veldig høy varme (direkte varme) deretter lar jeg kjøttet gjøre seg ferdig på lav varme (indirekte varme) Etter kjøttet har fått den høye varmen liker jeg å tilføre noe smak før den skal gjøres ferdig på lavere varme. Dette er en utrolig god glaze til svin. Pensle godt på begge sider av kjøttet og du får en fantastisk smak!
Steg 1
Her er det ikke så mye å forklare. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt rundt.
Steg 2
Smak deg til så du får den riktig etter hvordan du ønsker den.
Steg 3
Denne glazen har deilig friskhet fra ingefær, sødme fra honning og syre fra sitronen.
Steg 4
Passer perfekt til svin, som i utgangspunktet har en litt kjedelig smak.
Steg 5
Bruk en pensel og smør godt på gjerne i flere runder før den blir ferdig. Hell på litt ekstra rett før servering. Lykke til