![](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=86743fb363f7d91bb20e8bc65eeba9b8 700w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e427f3c64f7da994461c26331387de14 800w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=8932243947f917f011c5ecc74a417d6d 900w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=400e9d483eac0d30347013ca7fc39868 1000w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2b40bc77871db6db4886eb1e31224b1f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e321b9b58ef81132aa8762fc6e95ab3f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b3d7b534a8fbfe4d2751623a0465061e 1300w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f257630b43cc9a5a1a294285bb6620de 1400w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5759513d0463fbd40f6a81ae3d86484e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=65e0ff9b1263e0ed8e40ba6d85f16358 1600w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=961b979a1e4ec1bf54fe2e707fd24dea 1700w, https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6_2021-04-08-111230.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d6cdfd359d11d053f2f3faf494e7999c 1800w)
Panang curry / red curry - Stappfull av smak og et utgangspunkt for mange retter
Når jeg først lager dette lager jeg stor porsjon til mange middager.
Ingredienser
- 25 stk røde chili
- 3 stk kinahvitløk
- 1 klump ingefær
- 4 ts rekepasta
- 3 ss peanøtter
- 4 stk sitrongress
- 4 stk koriander røtter
- 2 stk sjalottløk
- 2 ss nøytral olje
- 5 stk kaffirlime blader
I denne oppskriften er det mange råvarer det er vanskelig å få tak i på vanlige Norske matbutikker. Dra innom er asiatisk marked eller spør i den lokale "innvandrerbutikken". Du kan også kjøpe red curry i vanlige butikker, men hjemmelaget er langt bedre på smak! Jeg lager opp en stor porsjon, pakker ned og fryser i porsjoner det jeg ikke skal bruke. Da kan du på kort tid trylle frem noen herlige curryretter med denne sammen med kokosmelk. Du kan lage curry med sjømat, kjøtt eller grønnsaker. Jeg har tatt utgangspunkt i den Thailandske Panang curry som er litt mildere enn red curry, men ikke misforstå her er det mye smak. Det er stor kvalitetsforskjell på ferdig curry i butikk så du må justere litt mengde etter styrke og smak.
![Panang curry](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ae71cd771682ea1ee805cc2ddf9b6bb2)
Steg 1
Når jeg lager denne oppskriften bruker jeg en kraftig blender. Det aller beste er å bruke en morter og knuse alle ingrediensene, men det tar kanskje 1 time og når du lager en stor porsjon fungerer blenderen utmerket. Jeg starter med å skrelle det ytterste bladet av sitrongresset og knuse dem litt med baksiden av kniven. Kutt opp og putt i blenderen. Grovkutt hvitløk, ingefær og sjalottløk og legg i blenderen. Tilsett korianderrøttene og rekepasta. Legg i kaffirlime blader, men husk å ta ut stilken. Hell litt olje i blenderen.
![Panang curry 3](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e6d7d00d900bf84064be55f4df4e06d0)
Steg 2
I de fleste oppskrifter brukes det tørkede røde chili som bløtlegges og dette fungerer også utmerket. Jeg bruker ferske chili da jeg synes dette gir en litt friskere smak. Jeg deler chili i 2 og skraper ut det mesteparten av det hvite og frøene.
![Panang curry 2](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=daa0849aaea044cafc431f0ef2b235dd)
Steg 3
Legg chili og peanøtter i blenderen og begynn å kjøre til en helt jevn masse. Hvis du trenger litt mer væske kan du tilsette litt vann. Det er viktig at dette blir til en jevn masse.
![Panang curry 4](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cfa901e4e8e81f1eb40be2dc208299d5)
![Panang curry 5](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=76c9c90460268f6d9694a7a29d7ea854)
Steg 4
Del opp i passende porsjoner. Denne mengden passer godt til 5 middager for 4 personer. Jeg vakumerer og fryser ned de jeg ikke skal bruke til noen gode middager ved en senere anledning. Nå har du en herlig hjemmelaget red curry som er det perfekte utgangspunkt for mange gode curry retter. Lykke til.
![Panang curry 6](https://gladkokken.imgix.net/panang-curry-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=04819b99c38071190670c6e6eb6f8082)