Panang curry / red curry - Stappfull av smak og et utgangspunkt for mange retter

Når jeg først lager dette lager jeg stor porsjon til mange middager.

Ingredienser

porsjoner
  • 25 stk røde chili
  • 3 stk kinahvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 4 ts rekepasta
  • 3 ss peanøtter
  • 4 stk sitrongress
  • 4 stk koriander røtter
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 5 stk kaffirlime blader
Ingredienser

I denne oppskriften er det mange råvarer det er vanskelig å få tak i på vanlige Norske matbutikker. Dra innom er asiatisk marked eller spør i den lokale "innvandrerbutikken". Du kan også kjøpe red curry i vanlige butikker, men hjemmelaget er langt bedre på smak! Jeg lager opp en stor porsjon, pakker ned og fryser i porsjoner det jeg ikke skal bruke. Da kan du på kort tid trylle frem noen herlige curryretter med denne sammen med kokosmelk. Du kan lage curry med sjømat, kjøtt eller grønnsaker. Jeg har tatt utgangspunkt i den Thailandske Panang curry som er litt mildere enn red curry, men ikke misforstå her er det mye smak. Det er stor kvalitetsforskjell på ferdig curry i butikk så du må justere litt mengde etter styrke og smak.

Panang curry

Steg 1

Når jeg lager denne oppskriften bruker jeg en kraftig blender. Det aller beste er å bruke en morter og knuse alle ingrediensene, men det tar kanskje 1 time og når du lager en stor porsjon fungerer blenderen utmerket. Jeg starter med å skrelle det ytterste bladet av sitrongresset og knuse dem litt med baksiden av kniven. Kutt opp og putt i blenderen. Grovkutt hvitløk, ingefær og sjalottløk og legg i blenderen. Tilsett korianderrøttene og rekepasta. Legg i kaffirlime blader, men husk å ta ut stilken. Hell litt olje i blenderen.

Panang curry 3

Steg 2

I de fleste oppskrifter brukes det tørkede røde chili som bløtlegges og dette fungerer også utmerket. Jeg bruker ferske chili da jeg synes dette gir en litt friskere smak. Jeg deler chili i 2 og skraper ut det mesteparten av det hvite og frøene.

Panang curry 2

Steg 3

Legg chili og peanøtter i blenderen og begynn å kjøre til en helt jevn masse. Hvis du trenger litt mer væske kan du tilsette litt vann. Det er viktig at dette blir til en jevn masse.

Panang curry 4
Panang curry 5

Steg 4

Del opp i passende porsjoner. Denne mengden passer godt til 5 middager for 4 personer. Jeg vakumerer og fryser ned de jeg ikke skal bruke til noen gode middager ved en senere anledning. Nå har du en herlig hjemmelaget red curry som er det perfekte utgangspunkt for mange gode curry retter. Lykke til.

Panang curry 6