Gourmet Burgerbrød - Jakten på det perfekte burgerbrød!

Kombinerer ulike teknikker for perfekt konsistens og smak!

Ingredienser

Burgerbrød

Tangzhong (blanding som skal varmes)

 • 3 ss hel melk
 • 3 ss vann
 • 3 ss hvetemel

Burgerbrød

 • 180 gram melk (35 grader)
 • 10 gram tørrgjær
 • 500 gram hvetemel
 • 50 gram sukker
 • 15 gram salt
 • 60 gram romtemperert smør

Topping og pensling

 • 1 ss sesamfrø
 • 1 stk egg (pensling før steking)
 • 1 ss melk (pensling før steking)
 • 1 ss smør (pensling etter steking)
Ingredienser

Denne oppskriften er for de over gjennomsnittet matinteresserte og krever litt mer teknikk for å beherske enn vanlige burgerbrød. Jeg har også delt oppskrift på klassiske burgerbrød som er veldig lett å få til og også smaker utrolig bra! Her er link til den oppskriften Hamburgerbrød - Hjemmelaget er alltid best! Har du ikke blitt "skremt" enda kan jeg fortelle at denne oppskriften er de beste burgerbrødene jeg har smakt! Luftige, saftige og ekstremt gode! Jeg skal steg for steg ta deg igjennom oppskriften så du lykkes med disse gourmet burgerbrødene.

Steg 1

Start med å blande sammen romtemperert melk og tørrgjæren. Rør godt sammen og la stå i 10 minutter på benken. Nå skal vi lage Tangzhong jevningen. Dette er en Japansk teknikk som ved å varme opp mel, vann og melk til en jevning gir veldig luftig og saftig resultat på bakst. Mål opp og hell ingrediesene i en stekepanne eller kjele. Sett på medium varme og rør hele tiden til du får en tjukk jevning (nesten som når du lager hvitsaus) Skru av varmen og flytt jevningen over i en bolle så den får kjølt seg ned.

Gourmet burgerbrod 8

Steg 2

Hell nå resten av ingrediensen i bakebollen UTENOM det romtempererte smøret. Bland godt sammen og la elte i 10-15 minutter. Dette er en klissete deig, men glutenet i deigen vil gjøre den lettere å jobbe med etterhvert.

Tilsett nå smøret litt og litt til deigen "spiser opp" smøret. Elt i noen minutter til og ta deigen ut på bakebenken. Ikke la deg friste til å tilsette mere mel. Deigen skal være klissete og litt vanskelig å jobbe med i starten. Jeg bruker en teknikk hvor jeg samler deigen med en deigskrape og "slenger" den hardt i benken flere ganger. Dette gjør at deigen samler seg og blir strammere og strammere. Den blir også lettere å jobbe med. Legg deigen i en smurt bolle og dekk til med håndkle eller plastfolie. La heve i 1-2 timer til deigen har doblet seg i størrelse.

Gourmet burgerbrod 9

Steg 3

Slå luften ut av deigen og del opp i 9 biter eller bruk en vekt og mål opp til 100 gram pr bolle. Form til boller og legg på et smurt brett med god avstand til hverandre. Jeg bruker stekeformer for å få nøyaktig riktig størrelse på deigene i forhold til burgerne jeg lager, men dette er ikke nødvendig.

Gourmet burgerbrod
Gourmet burgerbrod 3

Steg 4

Dekk til deigene på nytt og la heve igjen i 1-2 timer til de har blitt luftige og store. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pisk sammen egg og melk og pensle før steking. Strø over sesamfrø hvis du ønsker dette på dine burgerbrød. Stek i 16-18 minutter til gyldne og fine.

Gourmet burgerbrod 4
Gourmet burgerbrod 5

Steg 5

Når brødene er ferdig stekt, så fjerner jeg stekeformen og pensler med litt smeltet smør. La kjøle seg ned og du har nå laget kanskje verdens beste burgerbrød. De som ikke skal brukes samme dagen fryser jeg ned når de er avkjølt. Lykke til.

Gourmet burgerbrod 7