Gratinerte Brokkolini med pasta i form - Enkelt og veldig godt!

Jeg har blitt veldig glad i Brokkolini.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 gram brokkolini
  • 400 gram pastaskruer
  • 100 gram fetaost
  • 50 gram revet ost

Sausen

  • 1 ss smør
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts chiliflakes
  • 3 dl fløte
  • 100 gram fetaost
  • salt og pepper
Ingredienser

Dettte er en veldig god og enkel vegetarmiddag som jeg egentlig lagde for en kunde, men har lyst til å dele den med dere for den var så god. Den siste tiden har jeg blitt veldig glad i Brokkolini. Disse smaker litt som en kombinasjon av blomkål og brokkoli. Når de får litt fløtesaus og smeltet ost sammen med pasta blir det snadder! Her skal jeg vise deg hvordan.

Gratinerte Brokkolini

Steg 1

Jeg koker ikke brokkolinien før den skal i ovnen, men pleier alltid å skylle de i litt kaldt vann og la de tørke. Finn frem en kjele og tilsett smøret. Stek finhakket hvitløk og chiliflakes i smøret et par minutter før du tilsetter fløten. La koke opp og tilsett osten. Bland godt så du får en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Gratinerte Brokkolini 2

Steg 2

Kok pastaskruer eller liknende til al dente (litt tyggemotstand) og du er klar for å sette sammen retten.

Gratinerte Brokkolini 3

Steg 3

Start med å helle litt av sausen i bunn av en ildfast form. Hell av vannet på pastaen og legg i formen. Legg over alle brokkoliniene. Hell over resten av sausen. Strø over noen biter av fetaost og litt revet ost.

Gratinerte Brokkolini 4

Steg 4

Stek på 225 grader varmluft i 10 minutter eller til osten har smeltet skikkelig. Nå er den klar til å servere.

Gratinerte Brokkolini 5