Gratinerte Brokkolini med pasta i form - Enkelt og veldig godt!
Jeg har blitt veldig glad i Brokkolini.
Ingredienser
- 600 gram brokkolini
- 400 gram pastaskruer
- 100 gram fetaost
- 50 gram revet ost
Sausen
- 1 ss smør
- 4 fedd hvitløk
- 2 ts chiliflakes
- 3 dl fløte
- 100 gram fetaost
- salt og pepper
Dettte er en veldig god og enkel vegetarmiddag som jeg egentlig lagde for en kunde, men har lyst til å dele den med dere for den var så god. Den siste tiden har jeg blitt veldig glad i Brokkolini. Disse smaker litt som en kombinasjon av blomkål og brokkoli. Når de får litt fløtesaus og smeltet ost sammen med pasta blir det snadder! Her skal jeg vise deg hvordan.
Steg 1
Jeg koker ikke brokkolinien før den skal i ovnen, men pleier alltid å skylle de i litt kaldt vann og la de tørke. Finn frem en kjele og tilsett smøret. Stek finhakket hvitløk og chiliflakes i smøret et par minutter før du tilsetter fløten. La koke opp og tilsett osten. Bland godt så du får en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Steg 2
Kok pastaskruer eller liknende til al dente (litt tyggemotstand) og du er klar for å sette sammen retten.
Steg 3
Start med å helle litt av sausen i bunn av en ildfast form. Hell av vannet på pastaen og legg i formen. Legg over alle brokkoliniene. Hell over resten av sausen. Strø over noen biter av fetaost og litt revet ost.
Steg 4
Stek på 225 grader varmluft i 10 minutter eller til osten har smeltet skikkelig. Nå er den klar til å servere.