![](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=6af74fda6b032cc1bea2feaf2cb130dd 700w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=92cbb4434b8b4cd2df39d587f2c13760 800w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=37239c9bba607ee351c2ffc04a213dfc 900w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=2e2f168b038c99e2c0ebfbf3fac3e289 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=ba15ed4b44a0aa57d7406d31d6a77b3e 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=39a85125a33a1f815c18050c5fa0c571 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=277bd093f23aedebfde59783f6ed5024 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=aa60288de0a023f55ecce3549d225d25 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=9eab6633bc2b6ae8dee3d29eb84356d4 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6cec406586990cd8a89736d3fbf60fe1 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=beaef30bc8a9beb2f6ad1bb0576f174e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=49c54832077916ef040c2c7a934ca77a 1800w)
Gratinerte kjøttboller i kremet tomatsaus. Dette er kosemat!!!
Disse store saftige kjøttbollene som svømmer i en kremet tomatsaus og gratineres med ost kan friste hvem som helst! Dette er skikkelig kosemat.
Ingredienser
Kjøttboller
- 800 gram kjøttdeig
- 4 ts salt
- 1 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili uten frø
- 3 ts oregano
- 1 dl griljermel
- 1 stk egg
- godt med nykvernet pepper
Tomatsaus
- 1,5 dl kremfløte
- 1 boks hermetiske tomater
- 0,5 ts cayenne pepper
- 3 ts rødvinseddik
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ts pepper
- nyrevet parmesan og mozarella til gratinering
Passer perfekt på en dag du ønsker god mat, hygge og kanskje et godt glass rødvin. Denne oppskriften passer til en familiemiddag eller når du har gjester. Dette er kjøttboller for meg! Server sammen med en god pasta og kvelden er reddet.
Steg 1
Start å finne frem en god stekepanne og tilsett litt god olivenolje. (skal dekke hele bunnen) Kjør løk, chili og hvitløk nesten helt glatt i en blender eller finkutt til veldig små biter. Legg løken i oljen og stek i noen minutter til den er helt myk. Legg kjøttdeigen i en bolle og start med å tilsette saltet. Jeg liker å bruke hendene for å få en jevn og fin masse.
![Grat Kjottboller 7](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=22e3244a8f5008011d7c7879c233a1a9)
Steg 2
Etter saltet tilsetter du resten av krydderne, den stekte løken, egget og rører godt rundt. Hvis du synes konsistensen er litt løs kan du tilsette mer griljermel.
![Grat Kjottboller 6](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e96533efc9a2c4e642ff078f37a00a36)
Steg 3
Form kjøttet til fine kjøttboller. Jeg liker at de er litt store så man ikke kan spise dem i en bit. Når de er litt store blir de også mer saftige i midten. Legg kjøttbollene på et bakepapir og gjør klar til steking.
![Grat Kjottboller 5](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a98f229f7126c7db9f914f5063aa78d1)
Steg 4
Stek kjøttbollene i samme panna som du stekte løken i. Bruk godt med olje og ganske høy varme. Du ønsker at kjøttbollene skal få en liten stekeskorpe, men de trenger ikke være gjennomstekt. De skal i ovnen etterpå. Legg kjøttbollene over i en ildfast form.
![Grat Kjottboller 4](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a8b312ceefc556ccc7dbb15c68f15a76)
Steg 5
Nå skal vi lage sausen i samme stekepanne. Vi vil ha med de gode smakene som har dannet seg i panne. Start med å helle i rødvinseddik, dette fordamper fort i den varme oljen, men gir en god syrlighet i sausen. Hell deretter i kremfløte og krydder. Avslutt med tomatsausen og la sausen koke i kjelen i noen minutter. Hell den varme sausen over kjøttbollene.
![Grat Kjottboller 3](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=32701e948afd90afb948c4df52993f5d)
Steg 6
Strø over osten og kjøttbollene er klare til å komme i ovnen. Stek på 200 grader i 15 minutter. Da ser det slik ut.
![Grat Kjottboller 2](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a250bde001ee7af50bf3c89120e3b0e0)
Steg 7
Strø over litt fersk basilikum og retten er klar for servering. Server sammen med en pasta du liker godt. Denne gangen serverte jeg den sammen med tagliatelle, men her kan du bruke hva du vil. Sett gjerne frem en skål med revet parmesan på bordet så gjestene kan strø over litt ekstra! Lykke til.
![Grat Kjottboller 1](https://gladkokken.imgix.net/Grat-kjottboller-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=031acb0b4cbb22d98277e8e5ad623203)