Gratinerte krabbeskjell med deilig saus og sprøtt brød - JA TAKK
Nå er det krabbesesong og krabbe fungerer veldig bra på annet enn brød med majones. Denne oppskriften smaker fantastisk, ser delikat ut og er veldig lett å lage.
Ingredienser
- 4 stk renset krabbeskjell
- 2 stk sjalottløk
- 150 gram smør
- 1 stk sitron
- 1 dl hvitvin
- 1 stk rød chili
- 1 stk vårløk
- finrevet parmesan
- salt og pepper
Du får en saftig deilig varm krabbe sammen med denne sausen og et lite skall av gratinert parmesan. Perfekt som en forrett eller til god lunsj i helgen sammen med et glass god hvitvin. Kjøp gode ferske krabbeskjell!
Steg 1
Start med å sjekke de skjellene for skall og bland godt sammen og gjør krabbekjøttet litt mer luftig så sausen får renne godt rundt etterpå. Finn frem en stekepanne og sett på medium varme.
Steg 2
Finhakk sjalottløk og legg en klatt med smør i pannen. Resten av smøret skjærer du i små terninger og legger på en tallerken i kjøleskapet. For å lage denne sausen trenger du nemlig smør i terninger som er kalde. Når løken har stekt i smøret noen minutter tilsetter du hvitvinen. La vinen redusere (koke bort) til den nesten ikke er noe igjen.
Steg 3
Deretter skrur du av varmen på pannen og trekker den tilside. Pisk inn terningene med smør i flere runder tilsett smør og pisk når den er borte tilsetter du litt mer smør. Da får du en jevn og fin saus.
Steg 4
Riv fin skallet fra en sitron og tilsett i sausen sammen med litt vårløk og finhakket chili uten frø. Spar litt vårløk og chili til pynt.
Steg 5
Del opp godt brød og stek i en panne sammen med litt smør, salt og pepper til de blir crispy. Hell sausen over krabbeskjellene og rør forsiktig rundt. Legg på godt med finrevet parmesan og sett i en ovn på 200 grader.
Steg 6
Etter 5 minutter skrur du på grillen og steker du osten får en gylden og fin farge.
Steg 7
Server på en tallerken med en skive sitron og det varme sprø brødet. Da får du med deg alle de gode saftene og sausen.
Steg 8
Dette er en veldig enkel rett, men smaker fantastisk! Lykke til :-)