![](https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=822a2b8d2b4a6280d947c68366a62f4a 700w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=0d27236a9a9feb34b5f6d2ec0e0f177f 800w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=dc283bf28b11a442a8dbf0ee9bae86db 900w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=787a504913618279f6d38dd8f5289226 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=91f4da2a943928edc0c903bf6e53d0a2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=db4b42f7d73ad8ec6d1f82f7f15022c7 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=99ced43c544a912e024c184f4b9e4249 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=fd1348d1210423d2396494a4f75b42a9 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=35b2049e138d75631bbcc8fb30a8dab0 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c1469853265dd46f976f1ddee13a0d56 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=04cd147f31dcfe8d80d8f8b3e610853c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=6e49b45bf3811bd68055333e0d2f64fc 1800w)
Krabberøre i form - en enkel forrett som imponerer gjestene.
Jeg elsker krabbe! Dette er en ganske enkel forrett som passer ypperlig når du har gjester hjemme. Det er en lett start på måltidet og kan gjøres i stand en god stund før gjestene kommer. Den inneholder små sprøstekte toast, tomat, krabberøre og toppes med parmesanchips, litt krabbekjøtt og dill.
Ingredienser
- 2 stk fylte krabbeskjell
- 4 stk loffskiver
- 2 stk sjalottløk
- 1 stk eggeplomme
- 1 dl nøytral olje
- 2 ts dijon sennep
- 2 stk store tomater
- sitron
- fersk dill
- salt og pepper
Steg 1
Start med å skjære skiver av loffen og stikk ut pene rundinger med en form. Hvis du ikke har form kan du skjære opp biter, men ikke ta med skorpen.
![Krabberore 1](https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=46119f4e0a77af9a4ec5f0405150cb8f)
![Krabberore 2](https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=525668311bfba2cdb74d2954a4d7507c)
Steg 2
Finn frem en stekepanne og stek loffen med litt smør til de er sprø og gylne. Denne metoden bruker jeg ofte som en lettvint måte til flere typer små forretter.
![Krabberore 3](https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2264228bff568c83ccb55b51fb071ac)
Steg 3
Finn frem en bolle for å lage selve krabberøren. Tilsett 1 eggeplomme og dijon sennep og rør godt rund med en visp. Hell oljen i en tynn stråle mens du pisker. Dette er akkurat som å lage en majones. Når majonesen har fått en tykk glatt konsistens tilsetter du litt sitronsaft, sjalottløk, finhakket dill og rører godt rundt.
![Krabberore 5](https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=aa0d8c17fe193c51d0cea6238e6f101a)
Steg 4
Smak til med salt og pepper. Tilsett krabbekjøttet direkte i bollen, men spar litt av det hvite kjøttet til pynt på toppen. Rør godt rundt. Hvis det er en stund til du skal servere så ta plastfolie over bollen å sett i kjøleskapet.
Steg 5
Skjær ut 4 runde skiver av tomatkjøttet. Jeg bruker formen til å presse de ut for da passer de akkurat sammen med det andre.
Å lage parmesan chips er utrolig lett. Finn frem en stekeplate og legg på bakepapir. Legg formene du skal bruke på stekebrettet og riv litt parmesan i hver form. Fordel jevnt utover i formen og sett i en stekeovn på 200 grader. Følg litt med, men dette tar ca 6 minutter. Da har du perfekte små runde parmesan chips.
Nå gjenstår det bare å sette sammen retten. Start med den sprø loffskiven, legg på tomatkjøttet, fyll på godt med krabberøre og legg parmesan chipsen på toppen. Legg tilslutt litt av det hvite krabbekjøttet på toppen og pynt med litt dill. Server gjerne med en god hvitvin til. Lykke til!
![Krabberore 4](https://gladkokken.imgix.net/Krabberore-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5b40468130344caac2ebeeae6a18d4e9)