Krabberøre i form - en enkel forrett som imponerer gjestene.
Jeg elsker krabbe! Dette er en ganske enkel forrett som passer ypperlig når du har gjester hjemme. Det er en lett start på måltidet og kan gjøres i stand en god stund før gjestene kommer. Den inneholder små sprøstekte toast, tomat, krabberøre og toppes med parmesanchips, litt krabbekjøtt og dill.
Ingredienser
- 2 stk fylte krabbeskjell
- 4 stk loffskiver
- 2 stk sjalottløk
- 1 stk eggeplomme
- 1 dl nøytral olje
- 2 ts dijon sennep
- 2 stk store tomater
- sitron
- fersk dill
- salt og pepper
Steg 1
Start med å skjære skiver av loffen og stikk ut pene rundinger med en form. Hvis du ikke har form kan du skjære opp biter, men ikke ta med skorpen.
Steg 2
Finn frem en stekepanne og stek loffen med litt smør til de er sprø og gylne. Denne metoden bruker jeg ofte som en lettvint måte til flere typer små forretter.
Steg 3
Finn frem en bolle for å lage selve krabberøren. Tilsett 1 eggeplomme og dijon sennep og rør godt rund med en visp. Hell oljen i en tynn stråle mens du pisker. Dette er akkurat som å lage en majones. Når majonesen har fått en tykk glatt konsistens tilsetter du litt sitronsaft, sjalottløk, finhakket dill og rører godt rundt.
Steg 4
Smak til med salt og pepper. Tilsett krabbekjøttet direkte i bollen, men spar litt av det hvite kjøttet til pynt på toppen. Rør godt rundt. Hvis det er en stund til du skal servere så ta plastfolie over bollen å sett i kjøleskapet.
Steg 5
Skjær ut 4 runde skiver av tomatkjøttet. Jeg bruker formen til å presse de ut for da passer de akkurat sammen med det andre.
Å lage parmesan chips er utrolig lett. Finn frem en stekeplate og legg på bakepapir. Legg formene du skal bruke på stekebrettet og riv litt parmesan i hver form. Fordel jevnt utover i formen og sett i en stekeovn på 200 grader. Følg litt med, men dette tar ca 6 minutter. Da har du perfekte små runde parmesan chips.
Nå gjenstår det bare å sette sammen retten. Start med den sprø loffskiven, legg på tomatkjøttet, fyll på godt med krabberøre og legg parmesan chipsen på toppen. Legg tilslutt litt av det hvite krabbekjøttet på toppen og pynt med litt dill. Server gjerne med en god hvitvin til. Lykke til!