Green baked apetina pasta - Denne trendy vegetarpastaen er veldig god!
Sausen lager seg nesten selv i ovnen!
Ingredienser
- 400 gram pasta
- 400 gram Apetina
- 1 dl olivenolje
- 1 dl kokevann fra pasta
- 2 fedd hvitløk
- 1 håndfull fersk basilikum
- 4 ss pesto
- 100 gram grønne oliven
- 2 stk squash
- 1 stk grønn chili
Disse rettene har blitt veldig populære og jeg forstår godt hvorfor. Det er utrolig enkelt og lage og resultatet blir veldig bra. Her har jeg laget en versjon av den klassiske Baked apetina pasta som jeg synes ble kanskje enda bedre.
Steg 1
Finn frem en ildfast form og tilsett squash kuttet i biter og en finhakket grønn chili. Hell over olivenoljen og bland sammen. Gjør plass i midten av formen til Apetina White Cheese. Legg i osten og hell over litt ekstra olivenolje over osten. Sett i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft og stek i 30 minutter.
Steg 2
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta av litt av kokevannet dette er med å lage en veldig god saus etterpå.
Steg 3
Når formen har stått i 30 minutter tar den ut og tilsetter, hvitløk, pesto, oliven, kokevannet og finhakket basilikum. Bland alt godt sammen. Kokevannet sammen med pesto og osten lager en nydelig saus. Hell i den kokte pastaen og bland godt en gang til. Nå er denne deilige vegetarpastaen klar for å nytes. Pynt gjerne med litt ekstra urter hvis du har. Lykke til.
Her kan du se en video av hele prosessen! Sjekk også ut alle mine andre matvideoer på min Reels på Instagram.