I Hellas bruker de ofte kål i stedet for salat og det gir en veldig god smak og deilig sprø konsistens.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk lite kålhode
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk agurk
  • 100 gram fetaost
  • 100 gram gode oliven
  • 1 pakke småtomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk sitron
  • litt fersk basilikum
  • litt fersk oregano
  • salt og pepper
Ingredienser

En god Gresk salat er middag i seg selv, men kan gjerne brukes som tilbehør. Denne salaten har en deilig dressing og alle de klassiske gode smakene du forbinder med Hellas. I slike retter er kvaliteten på råvarene du bruker avgjørende for den gode smaken. Bruk fetaost av god kvalitet og søte gode tomater.

Dsc 0027 3

Steg 1

Start med å skjær opp kålen i tynne strimler

Dsc 0028 2 2

Steg 2

Legg kålen i sil, skyll og strø på godt med salt. Dette gjør at kålen blir litt mykere og mister en del væske. La stå med salt i 15 minutter før du igjen skyller godt med kaldt vann og lar dette renne av.

Dsc 0031 2
Dsc 0042 2

Steg 3

Finn frem en bolle og tilsett olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Dsc 0034

Steg 4

Finhakk rødløk, del opp tomater og kutt agurk i skiver. Legg alt denne i bollen med dressingen. Hell over kålen og bland godt sammen med hendene.

Dsc 0036 3
Dsc 0044
Dsc 0046

Steg 5

Legg salaten over på fatet du ønsker å servere i. Dryss over friske urter, legg på oliven og fetaost. Avslutt med noen gode dråper olivenolje og litt salt og pepper. Veldig godt alene eller perfekt som tilbehør.

Dsc 0061