I Hellas bruker de ofte kål i stedet for salat og det gir en veldig god smak og deilig sprø konsistens.
Ingredienser
- 1 stk lite kålhode
- 1 stk rødløk
- 1 stk agurk
- 100 gram fetaost
- 100 gram gode oliven
- 1 pakke småtomater
- 2 ss olivenolje
- 1 stk sitron
- litt fersk basilikum
- litt fersk oregano
- salt og pepper
En god Gresk salat er middag i seg selv, men kan gjerne brukes som tilbehør. Denne salaten har en deilig dressing og alle de klassiske gode smakene du forbinder med Hellas. I slike retter er kvaliteten på råvarene du bruker avgjørende for den gode smaken. Bruk fetaost av god kvalitet og søte gode tomater.
Steg 1
Start med å skjær opp kålen i tynne strimler
Steg 2
Legg kålen i sil, skyll og strø på godt med salt. Dette gjør at kålen blir litt mykere og mister en del væske. La stå med salt i 15 minutter før du igjen skyller godt med kaldt vann og lar dette renne av.
Steg 3
Finn frem en bolle og tilsett olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Steg 4
Finhakk rødløk, del opp tomater og kutt agurk i skiver. Legg alt denne i bollen med dressingen. Hell over kålen og bland godt sammen med hendene.
Steg 5
Legg salaten over på fatet du ønsker å servere i. Dryss over friske urter, legg på oliven og fetaost. Avslutt med noen gode dråper olivenolje og litt salt og pepper. Veldig godt alene eller perfekt som tilbehør.