I Hellas bruker de ofte kål i stedet for salat og det gir en veldig god smak og deilig sprø konsistens.
Ingredienser
- 1 stk lite kålhode
- 1 stk rødløk
- 1 stk agurk
- 100 gram fetaost
- 100 gram gode oliven
- 1 pakke småtomater
- 2 ss olivenolje
- 1 stk sitron
- litt fersk basilikum
- litt fersk oregano
- salt og pepper
En god Gresk salat er middag i seg selv, men kan gjerne brukes som tilbehør. Denne salaten har en deilig dressing og alle de klassiske gode smakene du forbinder med Hellas. I slike retter er kvaliteten på råvarene du bruker avgjørende for den gode smaken. Bruk fetaost av god kvalitet og søte gode tomater.
![Dsc 0027 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0027-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0e6d26eff0ed90612c39c3d8b6a79ffd)
Steg 1
Start med å skjær opp kålen i tynne strimler
![Dsc 0028 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0028-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ce25dad7fa5bd966fc5fc734d4b40f1c)
Steg 2
Legg kålen i sil, skyll og strø på godt med salt. Dette gjør at kålen blir litt mykere og mister en del væske. La stå med salt i 15 minutter før du igjen skyller godt med kaldt vann og lar dette renne av.
![Dsc 0031 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0031-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e73741b052f1e6714d65a591b3e11e9)
![Dsc 0042 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0042-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=547e1d0051a46ba8580e934ce47cbb51)
Steg 3
Finn frem en bolle og tilsett olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
![Dsc 0034](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0034.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=40f81135ab60181010d6fcf1ac8717a1)
Steg 4
Finhakk rødløk, del opp tomater og kutt agurk i skiver. Legg alt denne i bollen med dressingen. Hell over kålen og bland godt sammen med hendene.
![Dsc 0036 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0036-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5faa1d921a1ce64aaa1f724f9c67ebdb)
![Dsc 0044](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0044.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7d74008610063a7ac813b3122fc5e25e)
![Dsc 0046](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0046.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=860990bf4cb7f26092077f1970cfbbe5)
Steg 5
Legg salaten over på fatet du ønsker å servere i. Dryss over friske urter, legg på oliven og fetaost. Avslutt med noen gode dråper olivenolje og litt salt og pepper. Veldig godt alene eller perfekt som tilbehør.
![Dsc 0061](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0061.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e4c6c589ee763df9b3db7a39cf41ce71)