Sponset av Weber

Grill lunsj/frokost for hele familien - Velg dine favoritter og grill!

Sommerfølelse å lage frokost/lunsj fra grillen!

Ingredienser

3 stk pr pers
  • 4 slices lyst brød
  • 6 slices bacon
  • 100 gram leverpostei
  • 2 stk avokado
  • 3 stk egg
  • 100 gram brie
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • olje til steking
  • smør
  • salt og pepper
Ingredienser

Å grille frokost eller lunsj gir meg feriefølelse. Denne oppskriften kan selvfølgelig varieres, men her kommer noen deilige oppskrifter for hele familien. Vi skal lage herlige grillede toaster med forskjellig toppinger. Alt laget enkelt fra grillen. Her er noen av mine favoritter og hvordan jeg lager de.

Steg 1

Jeg liker best å bruke et lyst brød til denne oppskriften. Dette er en super måte å bruke opp rester av brødet hvis det har blitt litt tørt. Skjær brødet opp i skiver, smør på litt smør på den ene siden og del hver brødskive i 2.

Steg 2

Finn frem forskjellige toppinger som liker å grilles. I dag skal jeg lage 3 forskjellige toaster: Lun leverpostei med bacon, grillet avokado med egg og brie med appelsinmarmelade. Legg alt du trenger på et brett og gå ut til grillen.

Lunsj weber genesis

Steg 3

Jeg bruker en stekeplate på grillen i tillegg til risten. Dette kalles en plancha. Du kan også bruke en stekepanne som tåler grill, men å investere i en Plancha gjør jobben ekstra lett. Jeg bruker denne masse til mange typer grilling.

Steg 4

Denne lunsjen er rask å lage på en grill. Fyr opp grillen og la den bli varm. Jeg starter med å fyre opp alle brennerne på grillen for en høy og god varme i grillen. Jeg starter med å "toaste" brødet. Legg brødet med smørsiden ned på risten og grill i et par minutter til de har blitt gyldne og fått pene grillstriper. Jeg smører også stekeplaten forsiktig med litt olje og begynner å steke bacon.

Lunsj weber genesis 2

Steg 5

Når brødet er klart skrur jeg av varmen på siden av grillen hvor risten er og har kun varme under stekeplaten. Dette for at ikke brødet skal brenne seg. Dette er indirekte varme. Fordel brødet utover risten og vi er klare til å legge på toppingen. På noen av brødskivene legger jeg på et godt lag med leverpostei, skiver av brie på noen og vi skal også grille avokado og steke egg

Lunsj weber genesis 3

Steg 6

Nå er straks lunsjen klar for servering! Det er gøy å grille hele lunsjen ute og her er det smaker for både store og små. Nå har vi laget 3 av mine favoritter, men med samme metode kan du variere og være kreativ så alle får noe de liker. Mine kombinasjoner er i dag lun leverpostei med bacon, brie med appelsinmarmelade og avokado og egg. I tillegg kutter jeg opp litt vannmelon og legger ved noen norske jordbær. En enkel og herlig lunsj for hele familien rett fra grillen. Lykke til. Sjekk gjerne videoen her.

Lunsj weber genesis 4