Grillede kyllingklubber med hvit BBQ saus - Deilig kombinasjon!

Jeg elsker å grille!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 gram kyllingklubber (rå)
  • 2 ss finhakket persille
  • 2 dl Alabama hvit BBQ saus

Krydderblanding

  • salt
  • pepper
  • hvitløkpulver
  • chiliflakes
Ingredienser

Om sommeren griller jeg mye og her skal jeg vise deg hvordan jeg griller kyllingklubber og kyllingvinger. Temperatur og metode er beste veien for et perfekt resultat. Kyllingen skal serveres med en nydelig hvis BBQ saus. Det ligger link til sausen lenger ned i oppskriften. Sjekk også ut videoen nederst her.

Steg 1

Start med å lage sausen. Denne skal bare rørers sammen kald og oppbevares i kjøleskapet frem til bruk. En deilig hvit saus med gode krydder og syrlighet som passer perfekt til kyllingen. Alabama hvit BBQ saus - Veldig populær og passer perfekt med kylling!

Alabama 4

Steg 2

Jeg kjøper alltid naturell og rå kyllingklubber og vinger. Det synes jeg gir det beste resultatet og du kan selv velge krydderblandingen. Her har jeg valgt å bruke salt, pepper, hvitløkpulver og chiliflakes. Husk å krydre på begge sider av kyllingen og gi en liten massasje så hele kyllingen er dekket av krydderet.

Alabama kylling 2

Steg 3

Du kan lage disse på alle typer griller. Hvis du har mulighet til å lage en varm og en kaldere sone på grillen er det å anbefale. Prøv at grillen holder en temperatur på mellom 160-200 grader hvis du klarer. Jeg starter med å legge kyllingen først på direkte varme og gi dem litt stekeskorpe før jeg flytter de over til indirekte varme og griller videre til ferdig. Gi dem litt omsorg, snu av og til og pass på dem så de ikke brenner seg. Målet er sprøtt skinn og saftige kyllingklubber. Tiden vil variere noe, men det tar fra 20-30 minutter å grille rå kyllingklubber.

Alabama kylling 3
Alabama kylling 4

Steg 4

Kyllingklubber er alltid best når de er rykende varme. Legg over på et fat når ferdige og hell over rikelig med sausen. Du kan også servere sausen som en dipp ved siden.av. Avslutt med litt finhakket persille og retten er klar for å nytes. Her kan du se en video av når jeg lager denne.