Sponset av Weber

Grillet kylling med squash og asparges - Deilig og enkel turmat

Jeg elsker å lage mat ute på tur!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllinglår
  • 2 ss grillrubb
  • 6 skiver squash
  • 10 stk asparges
  • 2 håndfull blandet salat
  • 4 ss fetaost i olivenolje
Ingredienser

Jeg er ikke noe stort fan av engangsgriller og har en perfekt liten turgrill med om jeg skal på stranda, parken eller på turer. Her skal jeg vise en deilig liten lunsj med kylling, asparges, squash og salat.

Steg 1

Når man skal lage mat på tur er det forberedelsene som er viktig. Jeg smører kyllingen med litt olje og krydrer med grillrub. Squash skjærer jeg i skiver og ruter toppen men en kniv. Ta over litt olivenolje, salt og pepper. Asparges forbereder jeg ved å kutte av bunnen og ta på litt olje, salt og pepper. Salat legger jeg i en lufttett plastpose eller boks med litt vann i bunn. Dette gjør at salaten holder seg frisk mye lenger. Pakk alt inn og oppbevar i kjøleskap frem til du skal på tur.

Turgrill 9
Turgrill 8
Turgrill 5

Steg 2

Grillutstyr på tur: Jeg tar med grillkull og tennbriketter i hver sin pose og en god grillklype. Ps. husk lighter eller fyrstikker. Dette er egentlig det eneste du trenger når du skal på tur i tillegg til turgrillen.

Steg 3

Fyr opp grillen med tennbriketter og legg over grillkullet. Pass på å legg kun grillkull på den ene siden så du får en indirekte og direkte grillsone. Når grillkullet begynner å bli grått er det klart for grilling. Legg over risten og nå er du klar. Jeg har laget en video på hvordan jeg lager denne deilige retten her.

Turgrill 6

Steg 4

Når maten er klar legger jeg den over på en tallerken og strør over litt fetaost med olje. Det er veldig godt og du får dressing samtidig med noen gode ostebiter. Lag masse deilig mat ute i naturen! Lykke til.

Turgrill