Sponset av Frøya Salmon
Grillet laks med couscous - Sommerlig, enkelt og deilig!
Dette er perfekt sommermat!
Ingredienser
- 200 gram Frøya midloin pr pers
- couscous
- pestodressing
- friske urter
couscous
- 2,5 dl couscous
- 2,5 dl kyllingkraft
- 1 stk agurk
- 4 stk tomat
- 1 stk rødløk
- 1 stk limejuice
- 2 ss pesto
Pestodressing
- 2 ss pesto
- 2 ss creme fraiche
- 1 stk lime (kun saften)
Om sommeren bruker jeg å grille så ofte jeg klarer. Det er noe eget med å lage maten ute. Laks elsker grillen! I dag har jeg laget en rask og enkel couscoussalat og en pestodressing. Denne kombinasjonen er veldig god og en rask middag som passer ypperlig på varme sommerdager.
Steg 1
Start med å lage couscous salaten. Mål opp like mengder couscous og væske. I dag brukte jeg vann, men tilsatte litt kyllingkraft i vannet for ekstra smak. Hell væsken over couscousen, rør 1 gang og dekk til med plast. Resten ordner seg selv.
Steg 2
Kutt opp rødløk, agurk og tomat i små terninger. Jeg fjerner innmaten på tomaten og bruker kun tomatkjøttet når jeg lager couscous. Legg i en bolle sammen med pesto. Bland godt sammen.
Steg 3
Hell nå couscousen over sammen med grønnsakene og bland godt sammen. Smak til med litt salt, pepper og eventuelt litt limesaft.
Steg 4
Bland sammen creme fraiche, pesto og limesaft. Dette blir en veldig god dressing.
Steg 5
Når jeg skal grille laks bruker jeg helst midloin. Dette stykket passer veldig godt til grilling. Da laksen ut av pakken og hell over litt olivenolje. krydre med salt og pepper. Del laksen i porsjonsstørrelser. Når du kjøper laks av topp kvalitet som fra Frøya trenger du ikke bekymre deg for at fisken henger fast i grillristen. Legg fisken på en ren grillrist når den har blitt ordentlig varm. Da får du fine grillmerker på laksen. Grill et par minutter på hver side, men pass på at kjernen er helt rosa. Jeg har laget en video som viser hele prosessen
Steg 6
Tilslutt gjenstår kun å anrette tallerkenen. Start med litt couscous og legg over laksen. Legg på litt pestodressing og pynt gjerne med litt friske urter. Lykke til.