Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=41b6d04f96403b3002b30f1e36602645 700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a858c69ae9138d05183b5bece264b2ba 800w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e0802abefff1bcc6dbb4753cf8e65f5a 900w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6830d138668fb502932aa744dfbdb811 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=d10dfcf62f0ba47fff81d6fe73ddb4c5 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=0a7fc5d19c49190f48e58b2ad281ae07 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=cbb49dd52180f6c3cb757d7f2602ef04 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=edf3654f92a9b71d7642bff4e809bde8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=ead23d23d187bab5927d394ec57019e8 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=bb2d7a5fe51a517251dd0b2b3b7a52c9 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=05c3a6bb72cdadd89e13c5e7b68087f9 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=549230ce5b7424442804f1d52cb14b53 1800w)
Grillet laks med couscous - Sommerlig, enkelt og deilig!
Dette er perfekt sommermat!
Ingredienser
- 200 gram Frøya midloin pr pers
- couscous
- pestodressing
- friske urter
couscous
- 2,5 dl couscous
- 2,5 dl kyllingkraft
- 1 stk agurk
- 4 stk tomat
- 1 stk rødløk
- 1 stk limejuice
- 2 ss pesto
Pestodressing
- 2 ss pesto
- 2 ss creme fraiche
- 1 stk lime (kun saften)
Om sommeren bruker jeg å grille så ofte jeg klarer. Det er noe eget med å lage maten ute. Laks elsker grillen! I dag har jeg laget en rask og enkel couscoussalat og en pestodressing. Denne kombinasjonen er veldig god og en rask middag som passer ypperlig på varme sommerdager.
![Froya med couscous](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5d81f7439041b0d9f8d165c6005e4408)
Steg 1
Start med å lage couscous salaten. Mål opp like mengder couscous og væske. I dag brukte jeg vann, men tilsatte litt kyllingkraft i vannet for ekstra smak. Hell væsken over couscousen, rør 1 gang og dekk til med plast. Resten ordner seg selv.
![Froya med couscous 2](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b77bb1cbf222596f55433bd6c5a915ef)
![Froya med couscous 3](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e06244b43a6c8779cd10976aaf866475)
![Froya med couscous 4](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=757b180be0693fbb793effebc9dd51a6)
Steg 2
Kutt opp rødløk, agurk og tomat i små terninger. Jeg fjerner innmaten på tomaten og bruker kun tomatkjøttet når jeg lager couscous. Legg i en bolle sammen med pesto. Bland godt sammen.
![Froya med couscous 5](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d72e8ab961540f148e5056144c6308eb)
Steg 3
Hell nå couscousen over sammen med grønnsakene og bland godt sammen. Smak til med litt salt, pepper og eventuelt litt limesaft.
![Froya med couscous 6](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=941786eef15fa2219637dae34f9968dc)
Steg 4
Bland sammen creme fraiche, pesto og limesaft. Dette blir en veldig god dressing.
![Froya med couscous 7](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8f184f24a90a0920ccd8e903a83326ab)
Steg 5
Når jeg skal grille laks bruker jeg helst midloin. Dette stykket passer veldig godt til grilling. Da laksen ut av pakken og hell over litt olivenolje. krydre med salt og pepper. Del laksen i porsjonsstørrelser. Når du kjøper laks av topp kvalitet som fra Frøya trenger du ikke bekymre deg for at fisken henger fast i grillristen. Legg fisken på en ren grillrist når den har blitt ordentlig varm. Da får du fine grillmerker på laksen. Grill et par minutter på hver side, men pass på at kjernen er helt rosa. Jeg har laget en video som viser hele prosessen
Steg 6
Tilslutt gjenstår kun å anrette tallerkenen. Start med litt couscous og legg over laksen. Legg på litt pestodressing og pynt gjerne med litt friske urter. Lykke til.
![Froya med couscous 8](https://gladkokken.imgix.net/Froya-med-couscous-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=81c518f472ffb9f023b8e3b41eba4074)