Grillet laks på sedertre - Enkelt og perfekt!

Saftig og veldig god laks rett fra grillen!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk sedertre planker
  • 400 gram laks
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ts honning
  • 2 ts chiliflakes
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 stk lime (kun saften)
Ingredienser

Denne oppskriften er veldig god og det er gøy å bruke sedertreplanker når du griller. Ved å legge dem i vann først gir det både smak, røyk og bidrar til å regulere temperaturen på fisken. Her viser jeg en enkelt og veldig god oppskrift. Jeg har laget en video av denne oppskriften du kan se nederst i oppskriften.

Steg 1

Start med å legge sedertre plankene i vann i 20 minutter. Dette gjør at de trekker til seg vann. Varm opp grillen til 130-150 grader. Her skal vi grille indirekte så skap en sone som ikke er direkte over varmen eller bruk en pelletsgrill/smoker. Ta plankene ut av vannet og legg på laksestykkene. Bruk en pensel og smør på sennep og honning. Strø over malt koriander, chiliflakes og salt.

Laks pa cedertre

Steg 2

Sett plankene rett på grillristen og grill i +/- 20 minutter til du har en kjernetemperatur på ca 50 grader. Tiden vil variere noe ut i fra type grill og varmen så bruk en termostat for å passe på kjernetemperaturen.

Laks pa cedertre 3
Laks pa cedertre 2

Steg 3

Når laksen har nådd riktig kjernetemperatur er det bare å ta dem ut av grillen. Jeg synes det er stilig å servere på sedertre planken. Strø over litt finhakket persille og skivs over litt limejuice. Dette smaker utrolig godt og plankene kan brukes om og om igjen. Her kan du også se video av hvordan jeg lager denne oppskriften. Lykke til.