![](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=7ff087892f40841c5594eea6bec6f569 700w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=139f1d50b305b2572828a3c0faafd036 800w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=82225946e3d02f3013892f2926db9dc0 900w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c5bb1e25dad1a43e2bed0acac06f2666 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=12550b5f0b556c037f119df64576d63f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e5bc9d5c7151dd2820a070e7b4232315 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=39e43247d91f3498e7ef983100b4f755 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8e68cbe528e05ead835b58e122c05e2c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=021cd76c9745d0389251160955a55397 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c91564027a636180d0ac52cc27519842 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6112e370959ae8402ea97aeb63839661 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Lammec-19.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=98eee0e4f5bfdfa56a7beaa8c2f76848 1800w)
Grillet lammecarré - Kanskje den mest luksuriøse delen av lammet
Lammecarré er et veldig godt stykke av lammet. Den kan gjerne grilles! Den smaker fantastisk og ser veldig innbydende ut. Her har jeg servert den med en tomatisert saus, grønne bønner og råstekte poteter. En god rett med friske smaker og farger.
Ingredienser
- 12 bein lammecarrè
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl hvitvin
- 2 dl lammekraft
- 1 stk sjalottløk
- 1 stk chili
- 2 fedd hvitløk
- kokefaste poteter
- aspargesbønner
Marinade
- olje
- hvitløk
- rosmarin
- salt og pepper
![Lammec 14](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-14.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6bbfce57f6868c72644557a37acbccbe)
Steg 1
Start med å lage marinaden til lammet. Her kan du bare ta litt av hver og kjøre til en dressing i en blender. Smør inn lammet med dette og la ligge i noen timer. Det er viktig at du tar lammet ut 1-2 timer før du skal begynne å grille.
Steg 2
Lammet må ha romtemperatur før du begynner. Potetene vasker du og tørker. Del i båter og legg i en ildfast form. Gni potetene inn med olje, salt og pepper og stek til de er spør og fine. Jeg steker på 180 grader varmluft i ca 1 time.
![Lammec 22](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-22.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=59668936fc8523a65b3e1120106744e4)
Steg 3
Når du skal lage denne sausen starter du med en kjele med litt olje. Legg i finhakket sjalottløk, chili og stek myke før du tilsetter vinen. La vinen koke ned til ca 50% før du tilsetter tomatene og lammekraften. Kok videre og kjør hele sausen glatt med en stavmikser. Sil sausen igjennom en sil så du får en helt glatt saus.
![Lammeca 1](https://gladkokken.imgix.net/Lammeca-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=02856a403f6e916c5bae0bf3017487ac)
![Lammec 2](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5c9b088dc9e08d315f65707ea75c282d)
![Lammec 3](https://gladkokken.imgix.net/lammec-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e0721cad05ceaf3d158b52e13ccdc8f6)
![Lammec 4](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d27b4c370c21f0ed69548d7e28232410)
![Lammec 5](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=54ad6f0ff6fa6b6e6745d51a9419d709)
![Lammec 6](https://gladkokken.imgix.net/lammec-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a1b7c05f2b2c4c63ef7d72ccd8611d3a)
Steg 4
Aspargesbønnene koker du i saltet vann i 1-2 minutter og legger rett i iskaldt vann. Rett før servering varmer du de opp i en kjele/panne med litt smør og salt. På denne måten får de en crispy konsitens og fin grønnfarge.
![Lammec 21](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-21.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6b23eaad5f2e8dbda31d4a1083959e62)
Steg 5
Nå er alt klart for å gjøre ferdig retten. Grill lammecarrén på direkte varme først så stykket får en fin overflate. Flytt deretter kjøttet til indirekte varme og grill videre til kjernetemperaturen når 62 grader. Start med å legge sausen på tallerkenen. Legg deretter på poteter og aspargesbønner. Avslutt med å plassere kjøttet i en pent i midten. Strø gjerne på litt salt på kjøttet rett før servering. Lykke til.
![Lammec 20](https://gladkokken.imgix.net/Lammec-20.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eaa84d3a0757c8a0c577b3f79b65d05d)