Grillet lammecarré - Kanskje den mest luksuriøse delen av lammet
Lammecarré er et veldig godt stykke av lammet. Den kan gjerne grilles! Den smaker fantastisk og ser veldig innbydende ut. Her har jeg servert den med en tomatisert saus, grønne bønner og råstekte poteter. En god rett med friske smaker og farger.
Ingredienser
- 12 bein lammecarrè
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl hvitvin
- 2 dl lammekraft
- 1 stk sjalottløk
- 1 stk chili
- 2 fedd hvitløk
- kokefaste poteter
- aspargesbønner
Marinade
- olje
- hvitløk
- rosmarin
- salt og pepper
Steg 1
Start med å lage marinaden til lammet. Her kan du bare ta litt av hver og kjøre til en dressing i en blender. Smør inn lammet med dette og la ligge i noen timer. Det er viktig at du tar lammet ut 1-2 timer før du skal begynne å grille.
Steg 2
Lammet må ha romtemperatur før du begynner. Potetene vasker du og tørker. Del i båter og legg i en ildfast form. Gni potetene inn med olje, salt og pepper og stek til de er spør og fine. Jeg steker på 180 grader varmluft i ca 1 time.
Steg 3
Når du skal lage denne sausen starter du med en kjele med litt olje. Legg i finhakket sjalottløk, chili og stek myke før du tilsetter vinen. La vinen koke ned til ca 50% før du tilsetter tomatene og lammekraften. Kok videre og kjør hele sausen glatt med en stavmikser. Sil sausen igjennom en sil så du får en helt glatt saus.
Steg 4
Aspargesbønnene koker du i saltet vann i 1-2 minutter og legger rett i iskaldt vann. Rett før servering varmer du de opp i en kjele/panne med litt smør og salt. På denne måten får de en crispy konsitens og fin grønnfarge.
Steg 5
Nå er alt klart for å gjøre ferdig retten. Grill lammecarrén på direkte varme først så stykket får en fin overflate. Flytt deretter kjøttet til indirekte varme og grill videre til kjernetemperaturen når 62 grader. Start med å legge sausen på tallerkenen. Legg deretter på poteter og aspargesbønner. Avslutt med å plassere kjøttet i en pent i midten. Strø gjerne på litt salt på kjøttet rett før servering. Lykke til.