Grillet sjøkreps med kryddersmør - Enkelt og utrolig godt!
Norske sjøkreps er kanskje verdens beste råvare!
Ingredienser
- 4 stk Sjøkreps
- Estragonsmør
Estragonsmør
- 150 gram smør
- 3 ss finhakket fersk estragon
- 1 stk sitron (kun skallet)
- 2 ts sitronsaft
- 1 ts maldonsalt
- 0,5 ts malt koriander
- 1 ts chiliflakes
Ferske norske sjøkreps er så utrolig godt! Dette er en enkel, men veldig god liten forrett. Her skal sjøkrepsen få oppmerksomheten den fortjener og jeg bruker kun litt kryddersmør med passende urter.
Steg 1
Hvis du har levende sjøkreps er det viktig å avlive dem på best mulig måte. Dette gjør du ved å bruke en stor kniv. Sett spissen av kniven bak hodet til sjøkrepsen, press kniven raskt ned og skjær fremover så hodet deler seg i 2. Snu deretter kniven og del sjøkrepsen langs midten nedover hele kroppen.
Steg 2
Bland sammen kryddersmøret. Dette kan du gjerne gjøre i god tid før du skal lage retten så rekker smakene og sette seg litt mer. Pass på at smøret er helt mykt når du skal ta smøret på sjøkrepsen. Smør et tynt lag med kryddersmør langs kjøttsiden av sjøkrepsen.
Steg 3
Legg nå sjøkrepsen på grillen og lukk igjen lokket. Det er veldig viktig at sjøkrepsen ikke grilles for lenge. Dette tar ca 2-4 minutter. Når kjøttet har fått en blank hvit farge og løsner litt fra skallet er det klart.
Steg 4
Legg sjøkrepsen med skallsiden ned på en tallerken eller fat og server rykende varm. Enkelt og perfekt!