![](https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=eac350c2ab5c4b49cc1806b394feff1e 700w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=885dcb5066cab2d07fdf98b538f49839 800w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=6c57599f207aacb4d5a51b85799863cc 900w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=958ad65c34c61b39a8823cd816ec7cb6 1000w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=b16325d04894dc572659e3ec09733e7a 1100w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a2316fb5276a7731bfd5ee0915b80b44 1200w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=a356d082f2708f3d16a673b7e85aa5de 1300w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=05a6362d64abc6b1054afeee86be363f 1400w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0ce0fdc679100e35f4ee017a765772f3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=b5609b7e199bdcb0b2f651b3139b80fa 1600w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=2984388070af2c47ddabb0e6ae9f41c4 1700w, https://gladkokken.imgix.net/sjokreps_2023-05-10-183855_aiuv.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=3f5f23190de85a823e1bd99ba3816c8c 1800w)
Grillet sjøkreps med sitronsmør - Jeg elsker dette!
Dette er noe av det beste jeg kan få servert!!!!
Ingredienser
- 2 kg Sjøkreps rå
Sitronsmør
- 400 gram smør
- 2 stk sjalottløk
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- 1 ts flaksalt
- 2 ss finhakket dill
- 2 ss finhakket persille
- 1 ts chiliflakes
Ferske sjøkreps er virkelig en av mine favorittingredienser. De krever veldig kort tid på grillen for å bli perfekte og jeg har kun laget en enkelt og deilig kryddersmør med litt sitron og urter. I glasset har jeg en deilig Munkhom Radler med sitronsmak. Ønsker du et alkoholfritt alternativ til denne retten var det en super match. Jeg har også laget en film av hele prosessen du kan se nederst i oppskriften.
Steg 1
Jeg bestiller levende sjøkreps og da er det viktig at de avlives på raskest og best mulig måte. Dette gjør du ved å bruke en stor kniv. Sett kniven på toppen av hodet (se film), stikk ned og dra kniven fremover så hodet deler seg i 2. Etter dette kan du dele kroppen i 2 på langs og legge på et brett.
![Sjokreps munkholm 3](https://gladkokken.imgix.net/sjokreps-munkholm-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eb66d014ac6d56b385cdf24669813b4e)
Steg 2
Bland sammen kryddersmøret. Denne oppskriften på kryddersmør er mer enn du trenger i denne oppskriften, men dette kan oppbevares i kjøleskap eller fryser. Gni rikelig med smør på kjøttsiden av sjøkrepsen og fyr opp grillen.
![Sjokreps munkholm 2](https://gladkokken.imgix.net/sjokreps-munkholm-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=320fe505439eef5b87a540798e8b958a)
Steg 3
Grilles i 2-5 minutter til sjøkrepsen sitt kjøtt har fått en fin hvit og blank farge og den løsner fra skallet sitt. Det er viktig at de ikke grilles for lenge for å få best mulig resultat. Avslutt med å strø over litt ekstra dill og legg noe sitronbåter med. Jeg liker å servere resten av smøret i en skål i tillegg hvis noen ønsker litt ekstra. Sjekk ut videoen her.
Lykke til
![Sjokreps munkholm 6](https://gladkokken.imgix.net/sjokreps-munkholm-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a38a8fc435eca108628263e1a81e1a5e)