Sponset av Munkholm

Grillet sjøkreps med sitronsmør - Jeg elsker dette!

Dette er noe av det beste jeg kan få servert!!!!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg Sjøkreps rå

Sitronsmør

  • 400 gram smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • 1 ts flaksalt
  • 2 ss finhakket dill
  • 2 ss finhakket persille
  • 1 ts chiliflakes
Ingredienser

Ferske sjøkreps er virkelig en av mine favorittingredienser. De krever veldig kort tid på grillen for å bli perfekte og jeg har kun laget en enkelt og deilig kryddersmør med litt sitron og urter. I glasset har jeg en deilig Munkhom Radler med sitronsmak. Ønsker du et alkoholfritt alternativ til denne retten var det en super match. Jeg har også laget en film av hele prosessen du kan se nederst i oppskriften.

Sjokreps munkholm

Steg 1

Jeg bestiller levende sjøkreps og da er det viktig at de avlives på raskest og best mulig måte. Dette gjør du ved å bruke en stor kniv. Sett kniven på toppen av hodet (se film), stikk ned og dra kniven fremover så hodet deler seg i 2. Etter dette kan du dele kroppen i 2 på langs og legge på et brett.

Sjokreps munkholm 3

Steg 2

Bland sammen kryddersmøret. Denne oppskriften på kryddersmør er mer enn du trenger i denne oppskriften, men dette kan oppbevares i kjøleskap eller fryser. Gni rikelig med smør på kjøttsiden av sjøkrepsen og fyr opp grillen.

Sjokreps munkholm 2

Steg 3

Grilles i 2-5 minutter til sjøkrepsen sitt kjøtt har fått en fin hvit og blank farge og den løsner fra skallet sitt. Det er viktig at de ikke grilles for lenge for å få best mulig resultat. Avslutt med å strø over litt ekstra dill og legg noe sitronbåter med. Jeg liker å servere resten av smøret i en skål i tillegg hvis noen ønsker litt ekstra. Sjekk ut videoen her.

Lykke til

Sjokreps munkholm 6