Sponset av Frøya Salmon

Grillet Sommerlaks - Enkelt og perfekt!

Sommerlig og tradisjonelt er noen ganger perfekt!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram Frøya Midloin
  • 16 stk småpoteter
  • 1 bunt dill
  • 2 ss smør
  • 2 ts olivenolje
  • 4 ss rømme
  • 1 stk syltede agurker (se oppskrift under)
  • 1 stk sitron
  • salt og pepper

Syltede agurker

  • 2 ss sukker
  • 4 ss eddik
  • 4 ss vann
  • 1 stk slangeagurk
  • salt og pepper
Ingredienser

Kombinasjonen av deilig grillet laks, syltede agurker og deilige småpoteter med dill er så godt. Når du topper det hele med litt frisk rømme er dette et nydelig sommermåltid. Når det i tillegg er enkelt å lage og tar kort tid så er det bare å prøve. Du kan også se video av hvordan jeg lager denne retten nederst i oppskriften.

Froya sommerlaks

Steg 1

Jeg starter med å lage de syltede agurkene da de trenger litt tid. Bland alle ingredienser i en bolle og smak til med salt og pepper. Rør godt rundt så sukkeret løser seg opp. Skjær opp agurk i syltynne skiver. Jeg bruker en mandolin, men en ostehøvel fungerer også utmerket. Legg i agurken og bland sammen. La stå i minimum 30 minutter.

Froya sommerlaks 2

Steg 2

Kok småpotetene i saltet vann. Når de nærmer seg klare heller jeg av vannet og tilsetter smør og finhakket dill.

Froya sommerlaks 3

Steg 3

Del opp Frøya midloin i porsjonsstørrelse og smør inn med litt olivenolje. Strø på med salt og pepper på begge sider. Nå er laksen klar for å grilles. Jeg deler sitronen i 2 og griller den samtid med laksen. Når du griller sitron blir den litt karamellisert og får en litt søtere smak.

Steg 4

Grill laksen på direkte varme i kort tid og pass på kjernetemperatur. Jeg foretrekker at kjernetemperatur er i underkant av 50 grader. Frøya midloin er av sushikvalitet og kan spises helt rå, så her trenger du ikke være bekymret. Det er bedre at den er litt undergrillet enn for mye grillet.

Steg 5

Legg alt på en tallerken og avslutt med et par gode spiseskjeer med rømme. Nå er Grillet sommerlaks klar for å nytes. Lykke til.