Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=1ae8849cf9b78274b0c9fed2b89c91c2 700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=385e4fc13105e43da629a8fb198cdba3 800w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=dbcd624ed81e4c49009c1823579f3db3 900w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e3def63bdb50ccd7b3bb255971dc950d 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c3db21bd1d1fef51306bc9cac107b540 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=3b749a3cfeabd5d32a6beb7acaa754b2 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2653ae221f7cb4cbcd4d3bc4cfbbdd6f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=4d5f31dcaab25be06c96823f78647b81 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=cebcdd7e5264f691fc96360cd1fdba47 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=5b8102a22ae771e468449e68a98e53ec 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=29d2f83f22813cb566451c1ef2e5c09a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=678f02e56503dd2ffeb59f9be2e6f8e7 1800w)
Grillet Sommerlaks - Enkelt og perfekt!
Sommerlig og tradisjonelt er noen ganger perfekt!
Ingredienser
- 500 gram Frøya Midloin
- 16 stk småpoteter
- 1 bunt dill
- 2 ss smør
- 2 ts olivenolje
- 4 ss rømme
- 1 stk syltede agurker (se oppskrift under)
- 1 stk sitron
- salt og pepper
Syltede agurker
- 2 ss sukker
- 4 ss eddik
- 4 ss vann
- 1 stk slangeagurk
- salt og pepper
Kombinasjonen av deilig grillet laks, syltede agurker og deilige småpoteter med dill er så godt. Når du topper det hele med litt frisk rømme er dette et nydelig sommermåltid. Når det i tillegg er enkelt å lage og tar kort tid så er det bare å prøve. Du kan også se video av hvordan jeg lager denne retten nederst i oppskriften.
![Froya sommerlaks](https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=11af8f5ea8393eb5b1058561c0cd11a0)
Steg 1
Jeg starter med å lage de syltede agurkene da de trenger litt tid. Bland alle ingredienser i en bolle og smak til med salt og pepper. Rør godt rundt så sukkeret løser seg opp. Skjær opp agurk i syltynne skiver. Jeg bruker en mandolin, men en ostehøvel fungerer også utmerket. Legg i agurken og bland sammen. La stå i minimum 30 minutter.
![Froya sommerlaks 2](https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b6aaa027fbbe450c117d9996f1ee51f0)
Steg 2
Kok småpotetene i saltet vann. Når de nærmer seg klare heller jeg av vannet og tilsetter smør og finhakket dill.
![Froya sommerlaks 3](https://gladkokken.imgix.net/Froya-sommerlaks-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=72fb70a07ca0358dab68413c711540c2)
Steg 3
Del opp Frøya midloin i porsjonsstørrelse og smør inn med litt olivenolje. Strø på med salt og pepper på begge sider. Nå er laksen klar for å grilles. Jeg deler sitronen i 2 og griller den samtid med laksen. Når du griller sitron blir den litt karamellisert og får en litt søtere smak.
Steg 4
Grill laksen på direkte varme i kort tid og pass på kjernetemperatur. Jeg foretrekker at kjernetemperatur er i underkant av 50 grader. Frøya midloin er av sushikvalitet og kan spises helt rå, så her trenger du ikke være bekymret. Det er bedre at den er litt undergrillet enn for mye grillet.
Steg 5
Legg alt på en tallerken og avslutt med et par gode spiseskjeer med rømme. Nå er Grillet sommerlaks klar for å nytes. Lykke til.