Grillet Yoghurtbrød - Nystekt brød på under 15 minutter

Oppskrift fra Masterchef Australia.

Ingredienser

stk yoghurtbrød
  • 300 gram hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 280 gram Tyrkisk yoghurt naturell.
Ingredienser

Det er ikke noe å legge skjul på at jeg er en ivrig følger av Masterchef Australia. Et inspirerende matprogram hvor jeg lærer mange ting fra de dyktige deltakerne og dommerne. Her nylig hadde de en 30 minutters oppgave og den ene deltakeren lagde disse yoghurtbrødene til sin rett og fikk utrolig skryt av dommerne. Da måtte jeg bort til kjøkkenbenken og prøve meg fram. Disse deilige grillede yoghurtbrødene lager du fra start til slutt på 15 minutter. De smaker også utrolig godt!

Steg 1

Start med å finne frem en grillpanne og sett på høy varme. Bland sammen mel, salt og bakepulver. Mål opp riktig mengde yoghurt og tilsett i melblandingen.

Dsc 0367 2
Dsc 0368 3

Steg 2

Kna godt sammen og elt i 5 minutter til du får en smidig og glatt deig.

Dsc 0373 3

Steg 3

Del deigen i 4 like deler og rull til boller. Kjevle de ut til de blir tynne, men ikke så store at de ikke passer i grillpanna.

Dsc 0376 5
Dsc 0377 2 6

Steg 4

Rist av litt mel og legg deigen rett i den varme grillpanna. Stek i 2-3 minutter på hver side. Snu rundt etter halve tiden hvis du vil ha mønster med stekeskorpe som er firkantet og ikke streker.

Dsc 0380 3
Dsc 0388

Steg 5

Oppbevares i et kjøkkenhåndkle sammen frem til servering. Et godt brød passer til alt fra salater til sauser med mye god saus. Et superraskt og veldig godt brød. Lykke til.

Dsc 0397 3