![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c79dac50d59a99969fbfa348acd47c99 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=b66a35868efaccc64544fc63207909d5 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=2fed280f7d08c81db7f4ab9e4b6d1607 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=32fada0db8f8afc6a11f7bbfc190659f 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=9e2a85e8b11ce119addd1ef065c275a4 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=dad33bb521fc4eae6e2e2b2af1f6e2d6 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=59c9a12f09d68d47063f4c466d1b24a7 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=6d5bae42f74ac67721f2f7ced11a1068 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b73edfb8db050f75dc48b1e96c845c49 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=05357a727e7da9242d4939fedd173fa0 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=12c2630deb8719159bd851424906858e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=30f40ce5dc138beef46949acb3b27280 1800w)
Grillet Yoghurtbrød - Nystekt brød på under 15 minutter
Oppskrift fra Masterchef Australia.
Ingredienser
- 300 gram hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 280 gram Tyrkisk yoghurt naturell.
Det er ikke noe å legge skjul på at jeg er en ivrig følger av Masterchef Australia. Et inspirerende matprogram hvor jeg lærer mange ting fra de dyktige deltakerne og dommerne. Her nylig hadde de en 30 minutters oppgave og den ene deltakeren lagde disse yoghurtbrødene til sin rett og fikk utrolig skryt av dommerne. Da måtte jeg bort til kjøkkenbenken og prøve meg fram. Disse deilige grillede yoghurtbrødene lager du fra start til slutt på 15 minutter. De smaker også utrolig godt!
Steg 1
Start med å finne frem en grillpanne og sett på høy varme. Bland sammen mel, salt og bakepulver. Mål opp riktig mengde yoghurt og tilsett i melblandingen.
![Dsc 0367 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0367-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9aadb14a3e2b6229f853e702bc3efa7d)
![Dsc 0368 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1c8b4618d2fdfdbb23d6d94b81c1227d)
Steg 2
Kna godt sammen og elt i 5 minutter til du får en smidig og glatt deig.
![Dsc 0373 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0373-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e8adf9a18dc95d10cdddaec963ca8e3b)
Steg 3
Del deigen i 4 like deler og rull til boller. Kjevle de ut til de blir tynne, men ikke så store at de ikke passer i grillpanna.
![Dsc 0376 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0376-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0165b3ee0671dcb0bf0561e5c0d03190)
![Dsc 0377 2 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0377-2-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f8a091e1142cd47576c0686578c1d4bc)
Steg 4
Rist av litt mel og legg deigen rett i den varme grillpanna. Stek i 2-3 minutter på hver side. Snu rundt etter halve tiden hvis du vil ha mønster med stekeskorpe som er firkantet og ikke streker.
![Dsc 0380 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0380-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=abf85dc034ec1cfd03b757830f62824b)
![Dsc 0388](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0388.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be863784afc1d5e3507b14c0517dd0d0)
Steg 5
Oppbevares i et kjøkkenhåndkle sammen frem til servering. Et godt brød passer til alt fra salater til sauser med mye god saus. Et superraskt og veldig godt brød. Lykke til.
![Dsc 0397 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0397-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f35b68444b8904533815ff75cce346ac)