Gulrot og paprikasuppe - fargerik, sunn og full av smak og næring!
Dette er en veldig god suppe som er laget på gulrot og grillet paprika. Denne kombinasjonen er veldig god og resultatet blir en flott fargerik suppe.
Ingredienser
- 2 glass grillet paprika
- 1 stk rød paprika
- 4 stk gulrøtter
- 3 stk sjalottløk
- 2 stk røde chili
- 4 fedd hvitløk
- 1 boks creme fraiche
- 1 liter kyllingkraft/buljong
- 0,5 stk sitron
- 1 ss soyasaus
- salt og pepper
I denne suppen er det også en del hvitløk og chili så her er det mye smak. Creme fraiche gir den en perfekt syrlighet. Hvis du ønsker litt mer mat i suppa passer det ypperlig med både kylling og scampi. Jeg er veldig glad i å lage supper og hjemme hos oss spiser vi det ofte.
Steg 1
Finn frem en kjele og tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk og chili. Stek i nøytral olje noen minutter til den begynner å bli myk og blank. Tilsett begge glassene med grillet paprika.
Steg 2
Skrell og del opp 3 av gulrøttene og sleng i gryta.
Steg 3
Hell på kyllingkraften og la koke i 20 minutter.
Steg 4
Kjør alle grønnsakene i kjelen helt jevnt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og soya.
Steg 5
La koke i 5 minutter til og gi suppa en runde til med stavmikseren. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Steg 6
Lag noen pene strimler av gulrot og paprika og sett på bordet så kan alle velge selv hvor mye de ønsker i suppa. Server rykende varm og gjerne med et godt brød til. Lykke til.