Hasselback forbinder de fleste med poteter, men bruk samme metoden på en kylling og du får et saftig og smaksrikt kyllingbryst.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk Coop kyllingfilet
  • 1 stk squash
  • 6 stk tomater
  • 2 pakker fersk mozarella
  • 50 gram revet parmesan
  • 1 boks gode hermetiske tomater
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • fersk basilikum
Ingredienser
Dsc 0450 2

Steg 1

Dette er en enkel oppskrift. Start med å sette ovnen på 200 grader og finn frem kylling, squash, ost og tomater. Skjær opp tomatene og Squashen i pene skiver. Hvis grønnsakene er store kan det være smart å dele de i 2 først så du får halve biter.

Dsc 0454

Steg 2

Skjær kyllingfiletene som vist på video. Ikke skjær igjennom, men lag "spor" fra toppen av kyllingfileten med ca 0,5-1 cm mellomrom. Fyll på med ost, squash og tomat i hvert "spor". Avslutt med litt olivenolje, salt og pepper.

Steg 3

Finn frem en stekeform og hell litt olivenolje i bunnen. Ta på en boks med gode hermetiske tomater og flytt kyllingen over i formen. Legg på litt fersk basilikum og riv over litt parmesan. Stek i ca 10-15 minutter. Jeg sjekker at temperaturen på fileten er over 63 grader og da er den klar.

Dsc 0458 2
Dsc 0459 2

Steg 4

Kok opp spagetti eller annen pasta. Når kyllingen er ferdig er det bare å flytte den over på tallerkenene og helle over litt av sausen. Dette er en enkel, men veldig god kyllingrett. Lykke til.

Dsc 0492