Torsk og nykål på grillen

Fisk passer veldig godt på grillen! Denne enkle metoden lar deg samle hele middagen i samme pakke.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg torskeloin
  • 1 stk nykål
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk blomkålhode
  • 1 bunt vårløk
  • 1 håndfull fersk oregano
  • 0,5 stk sitron
  • 3 ss smør
  • 12 stk småtomater
  • litt god olivenolje
  • salt og pepper
  • aluminiumsfolie
Ingredienser

Kombinasjonen av torsk, nykål og gode grønnsaker er en ypperlig sommermiddag. Jeg elsker denne lette metoden som lar deg lage hele middagen i en aluminiumspakke. Fisken og grønnsakene blir dampet i en liten lukket pakke. Dette gir en intens og god smak.

Steg 1

Start med å finne frem aluminiumsfolie og trekk av ca 1 meter. Brett folien så den blir dobbel. Det finnes typer folie som er tykkere og beregnet for grill, men du får samme resultat ved å brette den dobbelt. Legg folien på kjøkkenbenken.

Steg 2

Start med å skylle og legge på flere blader av nykål midt på folien.

Dsc 0766

Steg 3

Legg deretter på blomkål buketter, sukkererter, tomater og vårløk

Dsc 0767 2

Steg 4

Legg deretter på fisken og noen friske urter. Jeg synes fersk oregano passer veldig godt sammen med denne retten. Du kan også bruke dill eller basilikum. Hell på noen dråper med olivenolje over fisken og strø på salt og pepper. Press over litt sitronsaft og riv gjerne litt sitronskall. Avslutt med et par ss med smør i hver pakke.

Dsc 0773

Steg 5

Når du skal pakke denne sammen er det viktig at den får godt med luft rundt seg så dampen får beveget seg inne i pakken. Start med endene av pakken og rull sammen så "pakken" får et lite håndtak på toppen.

Dsc 0778

Steg 6

Legg fisken på en forvarmet grill. Jeg legger pakken først 3-4 minutter over direkte varme. Flytt deretter pakkene til en indirekte varme og sett på lokket. Litt avhengig av størrelsen på fisken tar hele prosessen ca 10 minutter. Sjekk etter 8-9 minutter. Når fisken er blank og fin og flaker seg pent er den klar.

Dsc 0789

Hell bare inneholder i pakken rett over på et fat eller tallerken og nyt. Hvis du ønsker er det veldig godt med noen kokte poteter til, men ikke nødvendig. Oppfordrer alle til å grille mer fisk og med denne metoden blir resultatet bra og ikke noe søl. Lykke til.

Dsc 0800