![](https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=cad8c17df2e3857b6063a21d40006a5a 700w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=00122641a28100a996d56564ed97f8ed 800w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=4a56232ff6d75554860d68e48a61fa6a 900w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=0804886adcc3cb56e453bbd2d9641f6a 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a148921d35a1013fb7490f176c2d0932 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=c237ef7223384fe92f8f69ea18d1bb3b 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=eb84965177308ccd82ac7c6dbd842093 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b4f7cdce9036c645ca16d37a96afc823 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=bcbb5d0060bf240dec85c1cbf5b445e8 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=b684a16b54882fb85105164fe0ffd813 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=3a6bd7e78271c8e69f4aee2384271613 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=87c6715bf2e9e7aa3a4e283fcd458d26 1800w)
Hasselbackpoteter - denne klassikeren fortjener oppmerksomhet.
Hasselbackpoteter er smaker veldig godt! Dette er et godt kjent tilbehør, men jeg synes den fortjener litt oppmerksomhet. Her viser jeg deg noen gode triks som gjør dette tilbehøret enda bedre og lettere å lage. Hvis du lurer på hvorfor de har fått navnet Hasselbackpoteter er det fordi det var en Stockholmsrestaurant som het Hasselbacken som ble kjent for denne måten å servere poteter på.
Ingredienser
Jeg beregner 2 poteter pr person
- 2 store poteter (kokefaste)
- 1 skive smør
- 0,5 fedd hvitløk
- 1 ts olivenolje
- fersk timian eller andre urter
- salt og pepper
Steg 1
Start med å vaske potetene godt og tørk dem. Jeg skreller ikke potetene når jeg lager Hasselbackpoteter. Finn frem en skarp kniv og skjær av litt av langsiden på poteten.
![Hassel1](https://gladkokken.imgix.net/hassel1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5bda5ec6f7a79d031d4e54818888be5d)
Steg 2
På denne måten blir den liggende helt stødig når du skal steke og det blir lettere å kutte dem opp. Et veldig smart triks for å få skjært like langt ned på hele poteten uten at du trenger å være bekymret for å skjære igjennom poteten er å legge en spisepinne på hver side av poteten.
![Hassel2](https://gladkokken.imgix.net/hassel2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a578cca9ff17b2737d1601455463d304)
Steg 3
Nå er det bare å skjære poteten ned til kniven treffer spisepinnene. Jeg liker at det er ganske tynne skiver, men det kan du selvfølgelig velge selv. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Legg potetene i en smurt ildfast form. Smør inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper.
![Hassel3](https://gladkokken.imgix.net/hassel3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=33eefc1a8e81ac27209fa41dd7de84dc)
Steg 4
Når ovnen er varm setter du inn potetene og setter klokka på 30 minutter. Etter 30 minutter tar jeg formen ut og skal tilsette smør, urter og hvitløk hvis du liker det. Jeg bruker en ostehøvel å skjærer tynne skiver av smør og legger en skive på hver potet. Med dette trikset så får du smøret helt jevnt fordelt og det deilige smøret renner ned i alle sprekkene. Legg på litt urter og litt hvitløk.
![Hassel4](https://gladkokken.imgix.net/hassel4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ef908e466cba8b7db78d93519f523acd)
Steg 5
Sett tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til. Øs over litt av det krydrede smøret. Tips: Hvis resten av middagen ikke er klar. Sett ovnen på 70 grader og la de stå der frem til servering.
![Hassel Front](https://gladkokken.imgix.net/hassel-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=260eeb3202e2117d2d6126aa31f13cdc)
Perfekt tilbehør til kjøtt. Potetene blir myke innvendig og og får sprø skorper. I tillegg er alle de små rillene perfekt å helle litt saus ned i. Lykke til.
![Hassel Front1](https://gladkokken.imgix.net/Hassel-front1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=20d5ec8d21af9b2fd9f4b30f5f1daaf3)