Hasselbackpoteter - denne klassikeren fortjener oppmerksomhet.

Hasselbackpoteter er smaker veldig godt! Dette er et godt kjent tilbehør, men jeg synes den fortjener litt oppmerksomhet. Her viser jeg deg noen gode triks som gjør dette tilbehøret enda bedre og lettere å lage. Hvis du lurer på hvorfor de har fått navnet Hasselbackpoteter er det fordi det var en Stockholmsrestaurant som het Hasselbacken som ble kjent for denne måten å servere poteter på.

Ingredienser

porsjoner

Jeg beregner 2 poteter pr person

  • 2 store poteter (kokefaste)
  • 1 skive smør
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1 ts olivenolje
  • fersk timian eller andre urter
  • salt og pepper
Ingredienser

Steg 1

Start med å vaske potetene godt og tørk dem. Jeg skreller ikke potetene når jeg lager Hasselbackpoteter. Finn frem en skarp kniv og skjær av litt av langsiden på poteten.

Hassel1

Steg 2

På denne måten blir den liggende helt stødig når du skal steke og det blir lettere å kutte dem opp. Et veldig smart triks for å få skjært like langt ned på hele poteten uten at du trenger å være bekymret for å skjære igjennom poteten er å legge en spisepinne på hver side av poteten.

Hassel2

Steg 3

Nå er det bare å skjære poteten ned til kniven treffer spisepinnene. Jeg liker at det er ganske tynne skiver, men det kan du selvfølgelig velge selv. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Legg potetene i en smurt ildfast form. Smør inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper.

Hassel3

Steg 4

Når ovnen er varm setter du inn potetene og setter klokka på 30 minutter. Etter 30 minutter tar jeg formen ut og skal tilsette smør, urter og hvitløk hvis du liker det. Jeg bruker en ostehøvel å skjærer tynne skiver av smør og legger en skive på hver potet. Med dette trikset så får du smøret helt jevnt fordelt og det deilige smøret renner ned i alle sprekkene. Legg på litt urter og litt hvitløk.

Hassel4

Steg 5

Sett tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til. Øs over litt av det krydrede smøret. Tips: Hvis resten av middagen ikke er klar. Sett ovnen på 70 grader og la de stå der frem til servering.

Hassel Front

Perfekt tilbehør til kjøtt. Potetene blir myke innvendig og og får sprø skorper. I tillegg er alle de små rillene perfekt å helle litt saus ned i. Lykke til.

Hassel Front1