Spatchcock / Butterfly kylling - Perfekt for grilling
Alle elsker kylling! Denne metoden er kjent i BBQ miljøet og gjør kylling flat, lett å dele opp og grilles jevnere og fortere.
Ingredienser
- 1 stk Grill perfekt hel kylling
Krydderrub
- 1 ss røkt paprika
- 1 ss løkpulver
- 3 ts salt
- 3 ts hvitløkpulver
- 3 ts malt koriander
- 3 ts oregano
- 3 ts chiliflak
- 1 ts spisscummin
Jeg har mange ganger oppfordret flere til å kjøpe hel kylling. I denne oppskriften skal jeg hvis hvor enkelt det er å grille en hel kylling. Jeg har laget en litt spicy krydderrubb, men du får også kjøpt mange ferdige krydderblandinger. Butterfly eller Spatchcock er en vanlig metode i BBQ miljøet for å tilberede kylling.
Steg 1
Når du jobber med mat er det viktig å alltid ha rene redskaper og hender. Start derfor med å vaske hendene og finn frem en kniv og en skarp saks. Ta kyllingen ut av forpakningen og snu opp ned. Du skal nemlig klippe bort ryggraden til kyllingen. Klipp på begge sider av ryggbeinet. Nå kan du lett fjerne hele benet som sitter mellom kyllingbrystene. Bruk kniven til å fjerne "ribbeina" til kyllingen og ekstra fett.
Steg 2
Flytt over kyllingen på litt aluminiumsfolie eller plastfolie og strø på rikelig med krydder. Pass på at krydderet er i alle kriker og kroker. Snu kyllingen og gjør det samme på begge sider. La kyllingen ligge å marinere i denne krydderblandingen i minimum 15 minutter.
Steg 3
Fyr opp grillen og her er det viktig at det grilles på indirekte varme. Det betyr ikke rett over varmekilden. Flytt kyllingen liggende med brystene opp til grillristen og sett på lokket. Prøv å hold en temperatur på ca 180 grader i grillen hvis du klarer det. Det er alltid smart å bruke en termostat når du griller. Grillingen tar fra 30-90 minutter. Kyllingen er klar når den har et sprøtt skinn og en kjernetemperatur på ca 65 grader.