![](https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=2ebec6d4bcd011535bf28bacc1230022 700w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=440d5073ba27943d96c8471a70e7f9ab 800w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1ad39c784bcce605677b3b19b2e52a7f 900w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=f37d363bfd9eec3860b3d3ef2d33d3ec 1000w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c29fa4568919db2c9bd1d0f0dccba2ff 1100w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=597a51f5c0f03916c1ab4daa34a59ddb 1200w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=a4e74fe0dd4eced8a8ebe515fe9bb8e7 1300w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=cfd8de5c011c6289a3b77c32bb284294 1400w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1a85bb21c0a72864e1c152b3cf09d055 1500w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ae6e5af9eeca8ddf58acf3c5e6df824f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=209c79c1c3e76f1f911332455a9a48c6 1700w, https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5b780df6331cc1cdbe66874236232a55 1800w)
Spatchcock / Butterfly kylling - Perfekt for grilling
Alle elsker kylling! Denne metoden er kjent i BBQ miljøet og gjør kylling flat, lett å dele opp og grilles jevnere og fortere.
Ingredienser
- 1 stk Grill perfekt hel kylling
Krydderrub
- 1 ss røkt paprika
- 1 ss løkpulver
- 3 ts salt
- 3 ts hvitløkpulver
- 3 ts malt koriander
- 3 ts oregano
- 3 ts chiliflak
- 1 ts spisscummin
Jeg har mange ganger oppfordret flere til å kjøpe hel kylling. I denne oppskriften skal jeg hvis hvor enkelt det er å grille en hel kylling. Jeg har laget en litt spicy krydderrubb, men du får også kjøpt mange ferdige krydderblandinger. Butterfly eller Spatchcock er en vanlig metode i BBQ miljøet for å tilberede kylling.
![Spatchcock](https://gladkokken.imgix.net/spatchcock.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bb7c4a30324ea3a9980b1ce3c0e1b49b)
Steg 1
Når du jobber med mat er det viktig å alltid ha rene redskaper og hender. Start derfor med å vaske hendene og finn frem en kniv og en skarp saks. Ta kyllingen ut av forpakningen og snu opp ned. Du skal nemlig klippe bort ryggraden til kyllingen. Klipp på begge sider av ryggbeinet. Nå kan du lett fjerne hele benet som sitter mellom kyllingbrystene. Bruk kniven til å fjerne "ribbeina" til kyllingen og ekstra fett.
Steg 2
Flytt over kyllingen på litt aluminiumsfolie eller plastfolie og strø på rikelig med krydder. Pass på at krydderet er i alle kriker og kroker. Snu kyllingen og gjør det samme på begge sider. La kyllingen ligge å marinere i denne krydderblandingen i minimum 15 minutter.
![Spatchcock 2](https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=85d5d394483b6ab6834ed607a5d21f21)
Steg 3
Fyr opp grillen og her er det viktig at det grilles på indirekte varme. Det betyr ikke rett over varmekilden. Flytt kyllingen liggende med brystene opp til grillristen og sett på lokket. Prøv å hold en temperatur på ca 180 grader i grillen hvis du klarer det. Det er alltid smart å bruke en termostat når du griller. Grillingen tar fra 30-90 minutter. Kyllingen er klar når den har et sprøtt skinn og en kjernetemperatur på ca 65 grader.
![Spatchcock 3](https://gladkokken.imgix.net/spatchcock-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6dd4a3ae9dd933d27e222909f4ac3ed5)