Hjemmelagde Baguetter - En fransk klassiker

Jeg har blitt veldig glad i å bake. Det er noe avslappende å jobbe med en gjærdeig. Når den i tillegg oppfører seg du ønsker og smaker helt fantastisk da kommer bakegleden. Her kommer en enkel og veldig god oppskrift på Baguetter.

Ingredienser

store Baguetter
  • 420 gram hvetemel
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 ss god olivenolje
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
Ingredienser

Baguetter kan brukes til mye! Perfekt ved siden av en suppe, til rekesmørbrød, en sandwich, hvitløksbaguetter eller til frokost. Den sprø skorpen sammen og et luftig lyst brød inni smaker fantastisk.

Steg 1

Start med å blande de tørre råvarene i bollen til kjøkkenmaskinen. Sett på eltekroken og tilsett olje og litt av vannet.

Baguetter 2

Steg 2

Spe på med vannet. Det skal bli en smidig deig som slipper kantene i bakebollen når den elter. Jeg elter denne i ca 15 minutter på medium hastighet.

Baguetter 3

Steg 3

Når deigen er ferdig eltet legger du plastfolie over bollen og lar den heve i 30-40 minutter til deigen har fått dobbel størrelse. Tiden varierer litt av mengde gjær og temperaturen på vannet.

Baguetter 4

Steg 4

Når deigen har hevet deler du den opp i 3 like store biter og "bretter" deigen flere ganger på langs så den begynner å forme seg til en "pølse".

Baguetter 5

Steg 5

Rull videre til lengden på baguetten passer på den korte siden av stekebrettet. Legg bakepapir på stekebrettet og legg bagettene med god avstand til hverandre.

Baguetter 6

Steg 6

Jeg bruker hevefunskjonen i den nye Simens ovnen min, men fungerer også å heve i romtemperatur.

Baguetter 7

Steg 7

Da tar du over plastfolie på nytt og hever i nye 40 minutter. Smør baguetten med litt vann, skjær noen tynne striper med en kniv og strø over litt hvetemel.

Baguetter 8

Steg 8

Stek på 220 grader i 25 minutter. Hvis du har dampfunksjon i ovnen så ta på tilførsel av damp. Dette gir en bedre skorpe. Hvis du ikke har sett litt vann i en form i bunn og sett i ovnen. Det skaper fuktighet og damp i ovnen. La de hvile noen minutter på en rist og server varme. Lykke til.

Baguetter 1