Metoden å konfitere gir ekstremt saftig kjøtt, fantastisk smak og sprøtt skinn!
Ingredienser
Krydderblanding til salting
- 2 ss salt
- 1 ss hvit pepper
- 1 ss løkpulver
- 1 ss hvitløkpulver
- 1 ss tørket timian
Andeconfit
- 4 stk andelår
- 1 liter andefett
- 4 fedd hvitløk
- 5 stk små sjalottløk
- 3 kvister timian
- 3 stk laurbærblader
Denne oppskriften er ikke vanskelig, men den krever tid. Belønningen er enorm og du får noen fantastiske andelår med saftig kjøtt og sprøtt svor. Dette er fra tidligere en konserveringsmetode og kjøler du lårene ned i fettet kan de oppbevares i lang tid på denne måten. Å konfitere er en gammel metode for å trekke kjøtt i fett på lav temperatur i lengre tid. Tilsett gode smaker og dette blir helt fantastisk. Du må forberede retten dagen før, men da kan du også gå å glede deg hele dagen til middagen dagen etter.
Steg 1
Kvelden før du skal servere denne retten må du legg andelårene i saltblandingen. Bland sammen krydderne, strø over hele låret og gi lårene en liten "massasje" så krydderne blir godt blandet. Legg i en lufttett pose eller dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet. Her skal de få ligge over natten. Dette gir en herlig lårene er veldig god smak av salt og krydder.
Steg 2
Etter 12-24 timer i kjøleskapet er lårene klare for å konfiteres. Skyll av lårene under kaldt vann og tørk med papir så de blir tørre før de skal sammen med det varme fettet.
Steg 3
Finn frem en dyp stekeform eller kjele. Legg i andefettet og smelt på medium varme.
Steg 4
Legg i hvitløksfedd, timian og hele sjalottløk. Disse løkene blir helt fantastisk gode etter får kost seg i andefettet sammen med lårene. Legg i lårene og pass på at hoveddelen av låret er dekket av fett. Det gjør ingenting og tuppen av lårene står litt opp. Sett lokk på forme og sett inn i en forvarmet ovn på 140 grader varmluft. Tiden lårene trenger i ovnen varierer mellom 2 1/2 til 3 timer avhengig av størrelsen.
Steg 5
Hvis du nå kjøler ned retten med lårene dekket av andefettet kan de oppbevares i lang tid konservert på denne måten, men i dag skal vi nyte disse gode lårene. Flytt de over på et stekebrett Still inn ovnen på 215 grader og stek til skinnet blir gyldent og sprøtt.
Steg 6
Sil av andefettet og kjøl ned. Dette kan du bruke om og om igjen. Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet. Husk å ta vare på hvitløken og sjalottløken. De smaker fantastisk og kan serveres med lårene.
Steg 7
Nå er disse fantastiske andelårene klare for servering. De passer selvfølgelig til mange forskjellige retter, men min favoritt er med en silkemyk potetmos, løken som ble konfitert sammen med andelårene, noen sprø aspargesbønner og en syrlig appelsin og sennepssaus. Lykke til.