Hjemmelaget Fiskepudding - Så mye bedre enn den du kjøper på butikken!

Fiskepudding som er glutenfri og uten egg!

Ingredienser

former av 1 liter
  • 1 000 gram fersk hyse/kolje
  • 3 dl kremfløte
  • 7 dl melk
  • 4 ss potetmel
  • 4 ts salt
  • 3 ts løkpulver
  • 2 ts hvit pepper
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts cayenne pepper (frivillig)
Ingredienser

Hjemmelaget fiskepudding er veldig godt og det er ikke vanskelig med noen tips. Det er viktig å bruke fersk fisk og jeg anbefaler å bruke kolje/hyse. Du kan også bruke andre sorter hvit fisk som torsk, sei osv.. Hvis du passer på at alle ingrediensene er kalde og sper litt sakte med melkeblandingen går det alltid bra. Smaken er mye bedre enn den du kjøper og du vet akkurat hva det inneholder. Jeg lager to former samtidig og fryser ned den ene til noen gode middager litt senere. Her skal jeg vise deg hvordan.

Fiskepudding

Steg 1

Start med å fjerne skinn og bein fra fisken og del opp i biter. Bland sammen alle krydderne og mål opp kald melk og fløte. Start med å putte fisken i kjøkkenmaskinen sammen med krydderne og kjør til en jevn og litt seig masse. Dette tar ikke lang tid. Hell nå på potetmelet og kjør i noen sekunder til så alt er blandet inn.

Fiskepudding 2

Steg 2

Spe på med den kalde melkeblandingen litt og litt mens kjøkkenmaskinen går. Det er veldig viktig å ta litt og litt av melken og la fiskefarsen "spise opp" melken før du tilsetter mer. Gjør dette til alt melken er borte og farsen er klar.

Fiskepudding 3

Steg 3

Smør formene godt med smør så ikke fiskepuddingen klistrer seg til formen etter den har stekt. Jeg bruker noen 1 liters former jeg har med lokk. Dette er veldig praktisk for da kan jeg fryse dem ned eller oppbevare lufttett frem til de skal brukes. Fordel fiskefarsen i hver sin form og press godt ned så det ikke er noen luftlommer. Jeg slår også formen noen ganger i kjøkkenbenken for å fjerne eventuell luft.

Fiskepudding 4
Fiskepudding 5
Fiskepudding 6

Steg 4

Sett ovnen på 140 grader varmluft og sett en stor form inn i ovnen. Når ovnen er varm nok setter jeg formene med fiskepudding i den store formen og heller på kokende vann i den store formen til det dekker ca 2/3 av de små formene. Dette kalles å steke med vannbad. Stek nå i 60 minutter på 140 grader.

Fiskepudding 7
Fiskepudding 8

Steg 5

Nå er fiskepuddingen klar! Fiskepudding kan nytes på flere ulike måter både kald og varm. Denne oppskriften er også glutenfri og uten egg. Hvis du er nysgjerrig på kalori innhold i denne oppskriften så er den nøyaktig 120 kcal pr 100 gram. Lykke til!

Fiskepudding 9
Fiskepudding 10