Sponset av Frøya Salmon
Hjemmelaget Gravlaks - Enkel oppskrift og fantastisk resultat!
Hjemmelaget er alltid best!
Ingredienser
- 1 000 gram Frøya mid loin
- 55 gram salt
- 45 gram sukker
- 1 bunt fersk dill
- 2 ts nykvernet pepper
Å grave laks er en tradisjon i Norge og har vært gjort i veldig lang tid. Å grave var en metode for å øke holdbarhet og konservere maten. Jeg synes gravlaks er utrolig godt og etter jeg forstod hvor lett dette er å gjøre hjemme kjøper jeg aldri mer gravlaks på butikken.
Steg 1
Når man skal grave fisk er det viktig å passe på hygiene. Vask hendene godt og pass på at former, skjærefjøl og kniv er rent. Bland sammen sukker og salt i en bolle. Finn frem en form og strø litt av blandingen i bunn av formen. Skjær laksen opp i passende stykker og legg i formen.
Steg 2
Strø resten av sukker og saltblandingen over fisken. Finkutt dill og strø over fisken sammen med nykvernet pepper. Avslutt med å helle litt akevitt i en tynn stråle over fisken.
Steg 3
Dekk til med plast og legg en ny form oppå så fisken får litt press. Ca 2 kg press er perfekt. La formen stå ute 1 time i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet.
Steg 4
La gravlaksen stå 2-3 dager i kjøleskapet. Jeg snur dem rundt 1 gang pr dag så de blir helt jevnt gravet. Nå er gravlaksen klar for å nytes eller lagres.
Steg 5
Jeg liker aller best gravlaks sammen med godt flatbrød og sennepssaus. Her er link til min veldig gode sennepssaus Sennepssaus - Hjemmelaget er alltid best! Gravlaksen du ikke skal bruke nå pakker jeg lufttett og oppbevarer i kjøleskap hvis det er noen dager til servering eller i fryser for lengre oppbevaring.
Nå kan du nyte herlig hjemmelaget Gravlaks. Lykke til.