Sponset av Frøya Salmon

Hjemmelaget Gravlaks - Enkel oppskrift og fantastisk resultat!

Hjemmelaget er alltid best!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 000 gram Frøya mid loin
  • 55 gram salt
  • 45 gram sukker
  • 1 bunt fersk dill
  • 2 ts nykvernet pepper
Ingredienser

Å grave laks er en tradisjon i Norge og har vært gjort i veldig lang tid. Å grave var en metode for å øke holdbarhet og konservere maten. Jeg synes gravlaks er utrolig godt og etter jeg forstod hvor lett dette er å gjøre hjemme kjøper jeg aldri mer gravlaks på butikken.

Steg 1

Når man skal grave fisk er det viktig å passe på hygiene. Vask hendene godt og pass på at former, skjærefjøl og kniv er rent. Bland sammen sukker og salt i en bolle. Finn frem en form og strø litt av blandingen i bunn av formen. Skjær laksen opp i passende stykker og legg i formen.

Gravlaks 3
Gravlaks 4

Steg 2

Strø resten av sukker og saltblandingen over fisken. Finkutt dill og strø over fisken sammen med nykvernet pepper. Avslutt med å helle litt akevitt i en tynn stråle over fisken.

Gravlaks 5

Steg 3

Dekk til med plast og legg en ny form oppå så fisken får litt press. Ca 2 kg press er perfekt. La formen stå ute 1 time i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet.

Gravlaks 6

Steg 4

La gravlaksen stå 2-3 dager i kjøleskapet. Jeg snur dem rundt 1 gang pr dag så de blir helt jevnt gravet. Nå er gravlaksen klar for å nytes eller lagres.

Gravlaks 7

Steg 5

Jeg liker aller best gravlaks sammen med godt flatbrød og sennepssaus. Her er link til min veldig gode sennepssaus Sennepssaus - Hjemmelaget er alltid best! Gravlaksen du ikke skal bruke nå pakker jeg lufttett og oppbevarer i kjøleskap hvis det er noen dager til servering eller i fryser for lengre oppbevaring.

Nå kan du nyte herlig hjemmelaget Gravlaks. Lykke til.

Gravlaks 2