![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=9fb46ea8d7780b49dfdfce75af86441b 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=622acefb2df165688d6fc3372f94eaf6 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1d9770af699184e1e54fd72e13b882e4 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8f9b79a6d4c3b30eac624065759163f6 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=9e44112c96e78038dcce0f99a18ceaf1 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=fe03156f231fd6e1110ee98071650c91 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=557525ad42c97fa25a9100a411c84f5a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=cdd9a68019406047604c67c00010328b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=13e2e496e04f71f6776089d528babadd 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=94e8e93327de0db2dc0674e09bdbfa41 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c4263181697b69a58b53a943cb1ebb48 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=efbf761d60fb2451d9b1aebf2139ccbb 1800w)
Hjemmelaget krydret Brødkrum - Forvandler tørt brød til magisk krydder.
Reduser eget matsvinn og lag nydelig mat!
Ingredienser
- 500 gram tørt lyst brød (ferdig stekt)
- 1 ss havsalt
- 1 ss malt pepper
- 1 ss sennepspulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts cayennepepper
![DSC 2085](https://gladkokken.imgix.net/DSC_2085.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2b93114234309c9eecb61f13e224071b)
Matsvinn er et problem i dette landet og et av produktene det kastes mest av er brød som ikke lenger er helt ferskt. Har du først begynt å lage hjemmelaget brødkrum / griljermel kommer du til å fortsette. Når du har laget dette holder brødet i flere måneder og du kan bruke det i veldig mange retter. Bruk dette som topping på gratenger, til panering eller til farseprodukter som kjøttkaker, kjøttboller osv. Det er dumt å kjøpe griljermel i butikken når du kan lage et mye bedre produkt hjemme.
Steg 1
Skjær det tørre brødet i store terninger. Jeg legger de raskt i en blender for å få litt mindre biter.
![DSC 2091](https://gladkokken.imgix.net/DSC_2091.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6d19bb018985264d08daee4ac531ddc2)
Steg 2
Legg brødbitene over på et stekebrett med bakepapir. Sett ovnen på 150 grader og sett brettet inn. Steketiden vil varierer litt med hvor tørt brødet er. Brødet skal få en gylden og fin farge, men ikke bli brent. Jeg pleier å steke i 20 minutter. Så blander jeg brødet litt for jevnere steking og steker i ca 20 minutter til.
![DSC 2097](https://gladkokken.imgix.net/DSC_2097.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2dc0af827eaa95c8b9164581963c4f91)
![DSC 2102](https://gladkokken.imgix.net/DSC_2102.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dc676032dc2aee7e9894916ea2a795b5)
Steg 3
Kjør nå det tørre og stekte brødet i blenderen en gang til. Du kan selv velge konsistens på brødkrummet, men jeg liker at det er som grov sand. Sett en bolle på en vekt og hell over brødsmulene. Juster vekten i oppskriften og kryddermengden tilpasser seg antall gram brødsmuler. Jeg har tatt utgangspunkt i 500 gram brødsmuler. Hell i krydderet og bland godt sammen.
![DSC 2103](https://gladkokken.imgix.net/DSC_2103.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=15170c2fc93479660036a062c0055a06)
Steg 4
La brødkrummet kjøle seg helt ned før du heller det på en lufttett boks. Nå har du herlig brødkrum som holder i hverfall 1 mnd i kjøleskap. Hvis du har laget mye kan du også vellykket fryse ned en del av blandingen. Lykke til!
![DSC 2111](https://gladkokken.imgix.net/DSC_2111.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1322b9e88da5af36366f7456d09a1290)