Hjemmelaget krydret Brødkrum - Forvandler tørt brød til magisk krydder.

Reduser eget matsvinn og lag nydelig mat!

Ingredienser

stort glasss
  • 500 gram tørt lyst brød (ferdig stekt)
  • 1 ss havsalt
  • 1 ss malt pepper
  • 1 ss sennepspulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts cayennepepper
Ingredienser
DSC 2085

Matsvinn er et problem i dette landet og et av produktene det kastes mest av er brød som ikke lenger er helt ferskt. Har du først begynt å lage hjemmelaget brødkrum / griljermel kommer du til å fortsette. Når du har laget dette holder brødet i flere måneder og du kan bruke det i veldig mange retter. Bruk dette som topping på gratenger, til panering eller til farseprodukter som kjøttkaker, kjøttboller osv. Det er dumt å kjøpe griljermel i butikken når du kan lage et mye bedre produkt hjemme.

Steg 1

Skjær det tørre brødet i store terninger. Jeg legger de raskt i en blender for å få litt mindre biter.

DSC 2091

Steg 2

Legg brødbitene over på et stekebrett med bakepapir. Sett ovnen på 150 grader og sett brettet inn. Steketiden vil varierer litt med hvor tørt brødet er. Brødet skal få en gylden og fin farge, men ikke bli brent. Jeg pleier å steke i 20 minutter. Så blander jeg brødet litt for jevnere steking og steker i ca 20 minutter til.

DSC 2097
DSC 2102

Steg 3

Kjør nå det tørre og stekte brødet i blenderen en gang til. Du kan selv velge konsistens på brødkrummet, men jeg liker at det er som grov sand. Sett en bolle på en vekt og hell over brødsmulene. Juster vekten i oppskriften og kryddermengden tilpasser seg antall gram brødsmuler. Jeg har tatt utgangspunkt i 500 gram brødsmuler. Hell i krydderet og bland godt sammen.

DSC 2103

Steg 4

La brødkrummet kjøle seg helt ned før du heller det på en lufttett boks. Nå har du herlig brødkrum som holder i hverfall 1 mnd i kjøleskap. Hvis du har laget mye kan du også vellykket fryse ned en del av blandingen. Lykke til!

DSC 2111