![](https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c6a9dc7e60b0cfe3a33121bc935fbfb3 700w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a7b04be852c7fc624219d827c25e6f0f 800w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c50a66a32a81605208fd2ec64fd4d8cc 900w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=99227fb44f350932095ecfbc7da0cb28 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=174cdb61c0a522b06fd8cea49840aff4 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d4d0122552c4bd565a1ef3c7458d0bcb 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=4f61db888ebba9cfe6433b35cecde4d1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=052fc04d420eafa1f7e45f55923413ff 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=2e304af40f430234de80a38504e80927 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=1458b5b5959e4f6cd9871acde1bbab49 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=97f55c8e0587c7a8d8caf27b831b9d77 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=9dd356aff89b288ddf714df618d085f9 1800w)
Hjemmelaget Karamellpudding - laget i porsjoner og perfekt for selskaper!
Alle får hver sin karamellpudding!!
Ingredienser
- 2,5 dl sukker til karamell
- 5 dl vann til karamell
- 4 dl kremfløte
- 4 dl h-melk
- 4 ss sukker
- 1 stk vaniljestang
- 7 stk egg
Karamellpudding er en veldig populær dessert i Norge og spesielt i høytider. Jeg lager dem i porsjonsformer så alle får hver sin. Denne oppskriften er utrolig god! Når du snur karamellpuddingen renner den deilige karamellen utover og blir en deilig saus.
Steg 1
Start med å finne frem formene du skal lage puddingen og smør med litt smør. Finn frem en tykkbunnet kjele og tilsett vann og sukker til karamell. Sett på medium varme og la koke opp. Når vannet koker bort begynner sukkeret å bli brunt. IKKE rør når du lager karamell da blir den krystallisert. Når sukkeret har blitt gylden brunt fordeler du det raskt over i hver form.
![Karamellpudding 4](https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4539146b8816059a2f73c69bb66ee3b2)
![Karamellpudding 5](https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=579d04e1071b7cbfb2be41721b295986)
Steg 2
Varm opp kremfløte, melk, sukker og vaniljestang i en kjele. Jeg deler vaniljestangen i 2 og skraper ut alle frøene. Varm opp til rett under kokepunktet. Pisk eggene sammen i en bolle. Sil av fløteblandingen og hell litt og litt sammen med eggene.
![Karamellpudding 2](https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=740391cc6b8dd95942030d9690b30dc0)
![Karamellpudding 3](https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c28a93754c6433c63fc607988be3a832)
Steg 3
Fordel nå fløteblandingen over i hver form. Sett formene på et stekebrett med kant. Skru ovnen på 110 grader varmluft. Sett inn brettet med formene og hell på kokende vann til det dekker 2/3 av porsjonsformene. Dette kalles å steke i et vannbad. Nå skal de får steke i ca 1 time og 30 minutter litt avhengig av størrelse på formen. Når puddingen har blitt fastere og har en litt «dissende» form er de klare. Ta brettet ut og ta ut formene. La de stå ute i 20 minutter før du flytter dem til kjøleskapet. Her må de stå minimum 2 timer, men gjerne over natten.
![Karamellpudding 7](https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8aa84b8fc234ad3425ba10e3294f1896)
Steg 4
Ta dem ut å kjøleskapet 30 min før du skal servere. Bruk en skarp kniv langs kanten og snu den raskt over på en tallerken. Da får du en perfekt porsjons karamellpudding og sausen renner over. Lykke til
![Karamellpudding 10](https://gladkokken.imgix.net/Karamellpudding-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=28e6f918e01b71a3827084581d1159a9)