Hjemmelaget Karamellpudding - laget i porsjoner og perfekt for selskaper!

Alle får hver sin karamellpudding!!

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl sukker til karamell
  • 5 dl vann til karamell
  • 4 dl kremfløte
  • 4 dl h-melk
  • 4 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 7 stk egg
Ingredienser

Karamellpudding er en veldig populær dessert i Norge og spesielt i høytider. Jeg lager dem i porsjonsformer så alle får hver sin. Denne oppskriften er utrolig god! Når du snur karamellpuddingen renner den deilige karamellen utover og blir en deilig saus.

Steg 1

Start med å finne frem formene du skal lage puddingen og smør med litt smør. Finn frem en tykkbunnet kjele og tilsett vann og sukker til karamell. Sett på medium varme og la koke opp. Når vannet koker bort begynner sukkeret å bli brunt. IKKE rør når du lager karamell da blir den krystallisert. Når sukkeret har blitt gylden brunt fordeler du det raskt over i hver form.

Karamellpudding 4
Karamellpudding 5

Steg 2

Varm opp kremfløte, melk, sukker og vaniljestang i en kjele. Jeg deler vaniljestangen i 2 og skraper ut alle frøene. Varm opp til rett under kokepunktet. Pisk eggene sammen i en bolle. Sil av fløteblandingen og hell litt og litt sammen med eggene.

Karamellpudding 2
Karamellpudding 3

Steg 3

Fordel nå fløteblandingen over i hver form. Sett formene på et stekebrett med kant. Skru ovnen på 110 grader varmluft. Sett inn brettet med formene og hell på kokende vann til det dekker 2/3 av porsjonsformene. Dette kalles å steke i et vannbad. Nå skal de får steke i ca 1 time og 30 minutter litt avhengig av størrelse på formen. Når puddingen har blitt fastere og har en litt «dissende» form er de klare. Ta brettet ut og ta ut formene. La de stå ute i 20 minutter før du flytter dem til kjøleskapet. Her må de stå minimum 2 timer, men gjerne over natten.

Karamellpudding 7

Steg 4

Ta dem ut å kjøleskapet 30 min før du skal servere. Bruk en skarp kniv langs kanten og snu den raskt over på en tallerken. Da får du en perfekt porsjons karamellpudding og sausen renner over. Lykke til

Karamellpudding 10