Karamellfudge med vanilje - Verdens beste godteri!

Myke søte karameller med vanilje og maldonsalt!

Ingredienser

porsjoner
  • 250 gram meierismør
  • 100 gram kremfløte
  • 250 gram sukker
  • 400 gram søt kondensert melk
  • 100 gram hvit sjokolade
  • 1 stk fersk vaniljestang
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 ss sirup
  • 2 ss vann (sammen med sukker)
Ingredienser

Disse er alltid ekstremt populære og det er ikke vanskelig å lage. Fudge karameller er myke og ikke like harde og seige som vanlige karameller. Denne oppskriften er enkel å lage og belønningen er stor! Lag gjerne en stor porsjon da dette er en ypperlig gave til noen du vil glede.

Steg 1

Når jeg skal lage karameller finner jeg frem alt jeg trenger og måler det opp i riktige mengder. Du må nemlig røre hele tiden når du lager disse og da er det greit at alt er klart og i nærheten.

Karameller
Karameller 4

Steg 2

Hell sukker og vann i en tykkbunnet kjele og bland sammen. Sett nå på varmen på høy. Jeg lagde karamellen på 7,5 av 9 på min induksjonstopp. DET ER IKKE LOV Å RØRE NÅR DU SMELTER SUKKER TIL KARAMELL. Hvis du gjør dette blir det lett krystallisert. Du kan bevege litt på kjelen. Vent til du får en gylden og fin farge.

Karameller 3
Karameller 5

Steg 3

Hell fløte, kondensert melk og sirup i en kjele og sett på medium til lav varme. Del Vaniljestangen i 2 og skap ut frøene. Legg frøene og vaniljestangen i melkeblandingen. La trekke mens du lager karamellen. Denne blandingen skal ikke koke.

Karameller 2

Steg 4

Bryt opp hvit sjokolade i biter. Bruk ekte meierismør og skjær dem opp i terninger.

Steg 5

Når fargen på det smeltede sukkeret har blitt gyldent legger du i litt og litt av smøret i det varme sukkeret. Når alt smøret er smeltet inn i karamellen. Sper du på med den varme melkeblandingen. Ta i en klype maldonsalt.

Karameller 6
Karameller 7

Steg 6

Sett temperaturen ned på medium og la koke i ca 10 minutter eller karamellen har nådd en temperatur på 112 grader. Da har du en tykk og fin masse.

Karameller 8

Steg 7

Trekk kjelen av varmen og tilsett den hvite sjokoladen. Rør dette forsiktig inn til det har blitt en jevn masse. Finn frem en form og dekk med bakepapir. Hell karamellen over i formen. Strø over litt ekstra maldonsal og la hvile litt ute før du setter i kjøleskapet. Den kan gjerne stå over natten, men minimum 4 timer i kjøleskap før du deler den opp i pene biter.

Karameller 9
Karameller 10
Karameller 11

Nå kan du nyte de herligste hjemmelagde karameller. Lykke til.

Karameller 15