![](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=b20fd98757537406e1698fb51e331142 700w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=766b3c5fd70bf3d80587e7bbe3f9a4a1 800w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=3c8bcbc3f7cf75d648d7f9831c19890b 900w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6d4a5fb9ac5019f3e64dd56ac9ab2a75 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c5a1da3b081b472e4f6b90f85876dd04 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=cd3713080181fc0e8df8b5ab9995a39b 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=395991b21cf4809b834d0e81eec5fabb 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=910d3db737bdc20f38e44d598018a8cb 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4af5190b78a1e80dfe09b8cbca548f1a 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=99300f2a20b012796fe3be71c6533f2d 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=d9132d017ba0d9a70850bc0afb41d4c5 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Karameller-14.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=352133a7461c62ada50e90a2039974ea 1800w)
Karamellfudge med vanilje - Verdens beste godteri!
Myke søte karameller med vanilje og maldonsalt!
Ingredienser
- 250 gram meierismør
- 100 gram kremfløte
- 250 gram sukker
- 400 gram søt kondensert melk
- 100 gram hvit sjokolade
- 1 stk fersk vaniljestang
- 1 ts maldonsalt
- 2 ss sirup
- 2 ss vann (sammen med sukker)
Disse er alltid ekstremt populære og det er ikke vanskelig å lage. Fudge karameller er myke og ikke like harde og seige som vanlige karameller. Denne oppskriften er enkel å lage og belønningen er stor! Lag gjerne en stor porsjon da dette er en ypperlig gave til noen du vil glede.
Steg 1
Når jeg skal lage karameller finner jeg frem alt jeg trenger og måler det opp i riktige mengder. Du må nemlig røre hele tiden når du lager disse og da er det greit at alt er klart og i nærheten.
![Karameller](https://gladkokken.imgix.net/Karameller.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b917c3db76ae73886639ec0de0d50344)
![Karameller 4](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=da4c99bcc2ac9c1ee505570b668a8621)
Steg 2
Hell sukker og vann i en tykkbunnet kjele og bland sammen. Sett nå på varmen på høy. Jeg lagde karamellen på 7,5 av 9 på min induksjonstopp. DET ER IKKE LOV Å RØRE NÅR DU SMELTER SUKKER TIL KARAMELL. Hvis du gjør dette blir det lett krystallisert. Du kan bevege litt på kjelen. Vent til du får en gylden og fin farge.
![Karameller 3](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e5d3c03cac42593d18293409573c18f)
![Karameller 5](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd2ff95e7aae07a8bda184f42bad90fa)
Steg 3
Hell fløte, kondensert melk og sirup i en kjele og sett på medium til lav varme. Del Vaniljestangen i 2 og skap ut frøene. Legg frøene og vaniljestangen i melkeblandingen. La trekke mens du lager karamellen. Denne blandingen skal ikke koke.
![Karameller 2](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=573563fa2cf2dd27f6a28be0c2fa5f27)
Steg 4
Bryt opp hvit sjokolade i biter. Bruk ekte meierismør og skjær dem opp i terninger.
Steg 5
Når fargen på det smeltede sukkeret har blitt gyldent legger du i litt og litt av smøret i det varme sukkeret. Når alt smøret er smeltet inn i karamellen. Sper du på med den varme melkeblandingen. Ta i en klype maldonsalt.
![Karameller 6](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b76610c501afb33bda939cfadb91572c)
![Karameller 7](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=adb6112dbf00f012ae4e7586db38ff22)
Steg 6
Sett temperaturen ned på medium og la koke i ca 10 minutter eller karamellen har nådd en temperatur på 112 grader. Da har du en tykk og fin masse.
![Karameller 8](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e25322340007646a9eeb64106e7f751a)
Steg 7
Trekk kjelen av varmen og tilsett den hvite sjokoladen. Rør dette forsiktig inn til det har blitt en jevn masse. Finn frem en form og dekk med bakepapir. Hell karamellen over i formen. Strø over litt ekstra maldonsal og la hvile litt ute før du setter i kjøleskapet. Den kan gjerne stå over natten, men minimum 4 timer i kjøleskap før du deler den opp i pene biter.
![Karameller 9](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2496da53ab959c3a3ffdf84f55fc4a0b)
![Karameller 10](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6368d1537e8f6edaa1f588625c08206d)
![Karameller 11](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5e6305e0f94337c6f842efecaaa215b0)
Nå kan du nyte de herligste hjemmelagde karameller. Lykke til.
![Karameller 15](https://gladkokken.imgix.net/Karameller-15.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ca670d7a6fafc6862e07d31fd9909e83)