
Risboller - Vekker barndomsminner og gir meg julestemning!
En av mine favoritt julekaker fra barndommen og det er det fortsatt!
Ingredienser
- 15 dl puffa ris
- 200 gram Delfiafett
- 50 gram Meierismør
- 1 stk egg
- 2 dl melis
- 0,5 ts flaksalt
- 200 gram sjokolade (64%)
- 40 stk muffinsformer
Mamma lagne alltid risboller før jul og de likte jeg veldig godt! Å lage risboller er veldig enkelt og fin bakst å ta med barna på. Luftig puffet ris klistret sammen av god sjokolade. Det er umulig å spise uten å bli klissete på fingrene, men det er litt av gleden.
Steg 1
Start med å legge Delfiafettet og smøret i en kjele og smelt på medium varme. Kombinasjonen med smør og delfiafett gir en bedre smak synes jeg. Her anbefaler jeg å bruke ordentlig smør og ikke noe margarin eller likende.

Steg 2
Finn frem en bolle og tilsett egg i denne. Mål opp melis og sjokolade.

Steg 3
Når fettet har smeltet heller du sjokoladen og rører rundt til du får en jevn røre. Tilsett saltet i det varme fettet.

Steg 4
Pisk egg og melis til du får en jevn og hvit masse.

Steg 5
Bland sammen eggemiksen og sjokoladerøren til du får en jevn masse. Hell i den puffa risen og bland godt sammen.


Steg 6
Bruk muffinsformene og fyll opp med 1 toppet spiseskje i hver form.

Steg 7
Når de blir kalde så blir risbollene faste og fine. Oppbevar kaldt i en lufttett boks og de har holdbarhet i flere uker. Lykke til.
