Risboller - Vekker barndomsminner og gir meg julestemning!

En av mine favoritt julekaker fra barndommen og det er det fortsatt!

Ingredienser

Risboller
  • 15 dl puffa ris
  • 200 gram Delfiafett
  • 50 gram Meierismør
  • 1 stk egg
  • 2 dl melis
  • 0,5 ts flaksalt
  • 200 gram sjokolade (64%)
  • 40 stk muffinsformer
Ingredienser

Mamma lagne alltid risboller før jul og de likte jeg veldig godt! Å lage risboller er veldig enkelt og fin bakst å ta med barna på. Luftig puffet ris klistret sammen av god sjokolade. Det er umulig å spise uten å bli klissete på fingrene, men det er litt av gleden.

Steg 1

Start med å legge Delfiafettet og smøret i en kjele og smelt på medium varme. Kombinasjonen med smør og delfiafett gir en bedre smak synes jeg. Her anbefaler jeg å bruke ordentlig smør og ikke noe margarin eller likende.

Dsc 0585

Steg 2

Finn frem en bolle og tilsett egg i denne. Mål opp melis og sjokolade.

Dsc 0593

Steg 3

Når fettet har smeltet heller du sjokoladen og rører rundt til du får en jevn røre. Tilsett saltet i det varme fettet.

Dsc 0600 3

Steg 4

Pisk egg og melis til du får en jevn og hvit masse.

Dsc 0597 4

Steg 5

Bland sammen eggemiksen og sjokoladerøren til du får en jevn masse. Hell i den puffa risen og bland godt sammen.

Dsc 0604 3
Dsc 0607 3

Steg 6

Bruk muffinsformene og fyll opp med 1 toppet spiseskje i hver form.

Dsc 0609 6

Steg 7

Når de blir kalde så blir risbollene faste og fine. Oppbevar kaldt i en lufttett boks og de har holdbarhet i flere uker. Lykke til.

Dsc 0649 3