![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=5a9ba18b200fa0840f6a6ab959a0daf0 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a27a6aa073add2c26269fea65b823175 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d882ee113efb4dd57e1b55ee791088d4 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=f553969dc682563b87f74e35ea4ec8e2 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=cd212f8817c434453b1b8b52f3207ac5 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=36112e8f7c63cdb6a561041f632d49a5 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=17b07e0f53a695d207645cd6c7b3cabc 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=657308c7cd760c3b354fa64a2d997244 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=89dae59648b1d2355414a5d0d523c450 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=af5ded9b869ce37c62d56ecc0eb8c5be 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=be80196a91d5dc0408427f4101429e73 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5779bd3ce2e9258ca4cfc50061952ec2 1800w)
Risboller - Vekker barndomsminner og gir meg julestemning!
En av mine favoritt julekaker fra barndommen og det er det fortsatt!
Ingredienser
- 15 dl puffa ris
- 200 gram Delfiafett
- 50 gram Meierismør
- 1 stk egg
- 2 dl melis
- 0,5 ts flaksalt
- 200 gram sjokolade (64%)
- 40 stk muffinsformer
Mamma lagne alltid risboller før jul og de likte jeg veldig godt! Å lage risboller er veldig enkelt og fin bakst å ta med barna på. Luftig puffet ris klistret sammen av god sjokolade. Det er umulig å spise uten å bli klissete på fingrene, men det er litt av gleden.
Steg 1
Start med å legge Delfiafettet og smøret i en kjele og smelt på medium varme. Kombinasjonen med smør og delfiafett gir en bedre smak synes jeg. Her anbefaler jeg å bruke ordentlig smør og ikke noe margarin eller likende.
![Dsc 0585](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0585.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ee5723cb284dba8ab0f0db1f38991618)
Steg 2
Finn frem en bolle og tilsett egg i denne. Mål opp melis og sjokolade.
![Dsc 0593](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0593.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=73f41d751f1c5714cc1bb95da56f04a4)
Steg 3
Når fettet har smeltet heller du sjokoladen og rører rundt til du får en jevn røre. Tilsett saltet i det varme fettet.
![Dsc 0600 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0600-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6886eac8ff86b7cc8d96eaa51bb380af)
Steg 4
Pisk egg og melis til du får en jevn og hvit masse.
![Dsc 0597 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0597-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ac819ee7f487ba30e623980cfc186d9d)
Steg 5
Bland sammen eggemiksen og sjokoladerøren til du får en jevn masse. Hell i den puffa risen og bland godt sammen.
![Dsc 0604 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0604-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4df358f29bce0db51fddb09a5f2286c1)
![Dsc 0607 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0607-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9b244dcf998b3f2a2ec20f4c35788e66)
Steg 6
Bruk muffinsformene og fyll opp med 1 toppet spiseskje i hver form.
![Dsc 0609 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0609-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6a8e1319971e5341a454379b5c7131a6)
Steg 7
Når de blir kalde så blir risbollene faste og fine. Oppbevar kaldt i en lufttett boks og de har holdbarhet i flere uker. Lykke til.
![Dsc 0649 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=849d8ee3c105b4305b1bb441722ac829)